Του Δημήτρη Δελέγκου
Μοναξιά δεν είναι να μην έχεις ανθρώπους γύρω σου. Είναι να μην είσαι σε θέση να εκφράσεις όσα είναι σημαντικά για σένα.Η κατάθλιψη είναι σαν μια μαυροφορεμένη γυναίκα. Αν εμφανιστεί μπροστά σου, δεν πρέπει να την απομακρύνεις απότομα. Κάλεσέ την κοντά σου, πρόσφερέ της ένα κάθισμα και άκου τι έχει να σου πει.
Άνθρωποι όπως η Μαίρη Τσώνη, «ναρκώνονται» δύσκολα, και όταν ξυπνούν δεν μιλούν είναι ήδη αποφασισμένοι. Αναρωτιέμαι εάν ονειρεύτηκε. Ένα όνειρο είναι μια μικρή κρυφή πόρτα στα έγκατα της ψυχής, η οποία οδηγεί σε εκείνη την πρωταρχική κοσμική νύχτα της ψυχής, η οποία υπάρχει πολύ πριν εμφανιστεί το συνειδητό εγώ.
Αν είστε χαρισματικό άτομο, αυτό δεν σημαίνει ότι κερδίσατε κάτι. Σημαίνει ότι έχετε να προσφέρετε. Αλλά να προσφέρεις που στη τέχνη; Η τέχνη έχει καιρό να μιλήσει πέρασε τη κατάθλιψή της σε ανθρώπους όπως η Μαίρη. Η τέχνη είχε φροντίσει να την ξέρουν λίγοι, όχι όμως αρκετοί.
Ήταν πάντα πιστή της φράσης του Κ. Καβάφη:Και τι άλλο είναι η τέχνη παρά λεπτομέρειες.
Και κάτι άλλο, είδατε ποιοι ζουν στα Εξάρχεια, όχι απλά άνθρωποι, αλλά κάτι παραπάνω, ΑΓΝΩΣΤΟΙ.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr
* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.










