Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ ΣΤΟ thebest.gr: "ΜΕΝΩ ΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ- ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΤΟΝ "ΟΙΔΙΠΟΔΑ"

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ ΣΤΟ thebest.gr: "Μ...

"Συκοφαντία οι ακριβές παραγωγές, δεν ηρθα με προσωπική φιλοδοξία"

«Μέχρι τον Ιούλιο που κλείνω διετία ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα παραμείνω στη θέση μου και στις υποχρεώσεις μου, ωστόσο δεν μπορώ να κάνω παράταση λόγω και οικογενειακών προβλημάτων. Δεν μπορώ να πάρω μέρος στη νέα προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που θα γίνει».

Πώς φθάσαμε στο «διαζύγιο» Καζάκου - Δημοτικής Αρχής! Ο Οιδίποδας και η συνάντηση Πελετίδη-Καζάκου την παραμονή της ανακοίνωσης

Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στο thebest.gr ο Κώστας Καζάκος προσθέτοντας πως όσα γράφονται και λέγονται αυτές τις μέρες δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα ενώ δήλωσε και ενοχλημένος από την επιστολή των τριών μελών του ΔΣ του θεάτρου, των κ.κ. Καρλιαύτη, Μπίρμπα και Σταματιάδου.

ΔΗΘΕΠΕ Πάτρας: Ανακοίνωση μελών του Δ.Σ. που κάνουν λόγο για "ομολογία αποτυχίας από τη δημοτική αρχή"

«Όλα αυτά που λέγονται για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, ότι ήταν ακριβές οι παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ επί ημερών μου δεν ισχύουν και θα τα χαρακτήριζα αθλιότητα και συκοφαντικά. Τα συγκεκριμένα τρία μέλη του συμβουλίου του θεάτρου ξέρουν καλά πως δεν είναι έτσι. Κάνουν στείρα αντιπολίτευση στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Το ΔΗΠΕΘΕ είναι μία Κοινωφελής επιχείρηση και ο σκοπός και ιδεολογία μας αναλαμβάνοντας ήταν ακριβώς να είμαστε υπέρ των φτωχών και οι παραστάσεις μας να έχουν ένα προσιτό έως φτηνό εισιτήριο. Δεν μαζεύονται χρήματα με φτηνό εισιτήριο αλλά και οι παραγωγές που ανεβάσαμε όπως αυτή του "Γαλιλαίου" που παίχθηκε με επιτυχία για 4 μήνες, δεν έκανε οικονομική ζημιά, ούτε και ήταν μία ακριβή παραγωγή, κάτι που ισχύει και για τους “Μικροαστούς”.

Επίσης τα 2 αυτά χρόνια χρησιμοποιήσαμε και κόσμο – ηθοποιούς και άλλους καλλιτέχνες από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή και δεν κάναμε μετακλήσεις που θα κόστιζαν. Δεν ήρθα στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας με καμία φιλοδοξία προσωπική όπως είπαν κάποιοι.

Τέλος εποχής για τον Κώστα Καζάκο από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας! «Έχω κουραστεί…» λέει στο thebest.gr

Σκοπός μου ήταν να βοηθήσω το θέατρο στην Πάτρα να μπει κόσμος και να δει παραστάσεις και θεωρώ πως το καταφέραμε. Εξάλλου έπρεπε και να συμμετέχω στις παραστάσεις που κάναμε. Αν δεν θα έπαιζα, θα έκανα την σκηνοθεσία», τόνισε χαρακτηριστικά στο thebest.gr ο κ. Καζάκος προσθέτοντας πως οι θέσεις αυτές των καλλιτεχνικών διευθυντών όπως ενός ΔΗΠΕΘΕ δεν είναι μόνιμες και αφήνοντας να εννοηθεί πως στις θέσεις αυτές πρέπει να εναλλάσσονται τα πρόσωπα.

Την ίδια ώρα ο Κώστας Καζάκος, ο σπουδαίος αυτός πρωταγωνιστής με μία πορεία καλλιτεχνική που σε διάρκεια φτάνει τα πενήντα χρόνια, το φετινό καλοκαίρι θα υποδυθεί τον "Οιδίποδα επί Κολωνώ" του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, παράσταση που θα παιχθεί στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στο Φεστιβάλ Αθηνών/Επιδαύρου χωρίς ωστόσο τελικά την συνδρομή του ΔΗΠΕΘΕ.

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Γιατί δεν συμμετέχουμε στην παραγωγή της παράστασης «Οιδίπους επί Κολωνώ»

Το τι συνέβη τελικά μας το εξήγησε ο ίδιος ο κ. Καζάκος:

«Η συγκεκριμένη πρόταση έχει μελετηθεί από πέρυσι. Ήταν μία τιμητική πρόταση από το Φεστιβάλ Αθηνών. Υπολογίζαμε τόσο ο ίδιος όσο και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ότι το Φεστιβάλ Αθηνών θα έβαζε και ένα ποσό που θα προκατέβαλε, κάτι που τελικά δεν έγινε. Από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Β. Θεοδωρόπουλο λάβαμε την απάντηση ότι δεν έχουν λεφτά και ότι μπορούμε να ετοιμάσουμε την παράσταση και να κοιτάξουμε από τα εισιτήρια της Επιδαύρου να έχουμε το ποσό που συμφωνήσαμε. Τα βάλαμε κάτω και είδαμε πως δεν έβγαινε οικονομικά το πράγμα.

Κεραυνός εν αιθρία στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, η σκέψη Καζάκου να φύγει

Ο προυπολογισμός αυτής της παράστασης φτάνει τα 220.000 ευρώ. Σε μία παράσταση αρχαίου δράματος ο πιο περιορισμένος προυπολογισμός είναι μεγαλύτερος από ένα απλό έργο. Είδαμε λοιπόν ότι δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτή την οικονομική υποχρέωση το ΔΗΠΕΘΕ, θα ήταν ένα τεράστιο ρίσκο. Είπαμε να βρούμε έναν συμπαραγωγό, ανέβαινα, κατέβαινα στην Αθήνα αλλά δεν βρέθηκε μία λύση που να κάνω συμφωνία μαζί του και να μπορεί να κάνει και με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, γιατί δεν είναι το ίδιο πράγμα να κάνεις μία σύμβαση μεταξύ ενός ιδιώτη και μίας κοινωφελούς επιχείρησης.

Τα βάλαμε λοιπόν κάτω, ενημέρωσα τον διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και μου είπε “εμάς μας ενδιαφέρει, είστε ένας έτοιμος θίασος, αν βρείτε έναν παραγωγό κάντε το”. Βρήκαμε λοιπόν την εταιρεία Venus κι έτσι κατεβαίνω στην Επίδαυρο», ανέφερε ο κ. Καζάκος τονίζοντας πως όλη αυτή την πρόταση του Οιδίποδα επί Κολωνώ την επεξεργάζεται από πέρυσι τον Αύγουστο. Μπορεί το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας τελικά να μην μετέχει ωστόσο όπως μας είπε ο κ. Καζάκος, οι άνθρωποι του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας  έχουν δουλέψει πολύ και βοηθήσει για την πρόταση αυτή.

*Ο "Οιδίπους επί Κολωνώ" θα παιχθεί στις 7 και 8 Ιουλίου 2017 στην Επίδαυρο.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture