Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Ισόβια καταδίκη για πρώην διευθύντρια τράπεζας που "έβγαλε" από τους τόκους 43,5 εκ. ευρώ!

Πάτρα:Ισόβια καταδίκη για πρώην διευθύντ...

Η δίκη έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Σε ισόβια καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, η Α.Α. πρώην διευθύντρια υποκαταστήματος τράπεζας στη Ζάκυνθο, η οποία πριν από μια δεκαετία είχε  «τζογάρει» το ποσό των 43,5 εκατομμυρίων ευρώ από λογαριασμούς καταθέσεων, κερδίζοντας από τόκους!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Ηλιόπουλου στην εφημερίδα Πελοπόννησος, καταδικάστηκε επίσης και ο πρώην υπάλληλος της τράπεζας Δ.Γ. σε κάθειρξη 17 ετών, και με τη δυνατότητα η έφεση που θα ασκούσε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Για την ίδια υπόθεση αθωώθηκαν και δύο υπάλληλοι της τράπεζας που εργάζονταν στα ταμεία.

Η πρώην διευθύντρια είχε δημιουργήσει 148 προθεσμιακούς λογαριασμούς πελατών από την τράπεζα από το 2003 μέχρι και το 2007, χωρίς να τους περνάει στο κεντρικό σύστημα, καθώς τους έδινε φωτοτυπημένα παραστατικά με τα οποία εμφανίζονταν ότι διέθεταν προθεσμιακό λογαριασμό. Η ίδια φέρεται να κέρδιζε χρήματα από τα υψηλά επιτόκια, διότι στο μεσοδιάστημα προέβαινε στις αναλήψεις των χρημάτων αυτών χωρίς οι δικαιούχοι να το γνωρίζουν και στη συνέχεια τα χρήματα επανατοποθετούνταν, αφού είχαν αποδώσει τόκο.

Ο υπάλληλος που καταδικάστηκε φέρεται να είχε τον ρόλο του επιβλέποντα και κάθε φορά που ένας λογαριασμός επρόκειτο να λήξει, τοποθετούσε τα χρήματα του δικαιούχου κατ' εντολή της διευθύντριας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις