Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΣΑΛΙΚΗ ΩΣ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΟΠΡΑΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΦΛΟΡΕΝΣ ΦΟΣΤΕΡ ΤΖΕΝΚΙΝΣ

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΣΑΛΙΚΗ ΩΣ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ...

Ο ρόλος της Μέριλ Στριπ σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα

Μία από τις θεατρικές παραστάσεις που ξεχώρισαν φέτος στην θεατρική Αθήνα, με την ηθοποιό Ναταλία Τσαλίκη σ’ ένα ρόλο ιδιαίτερων απαιτήσεων, θα μεταφερθεί για ένα διήμερο στην Πάτρα, στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, ως μετάκληση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το Πατρινό θεατρόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει στις 16 και 17 Μαρτίου 2017 την παράσταση «Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς – Ενθύμιο» από το Θέατρο Θησείον με τη Ναταλία Τσαλίκη και τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο, ο οποίος υποδύεται τον πια­νίστα-συνοδό.

Η φωνή της; Ανέκδοτο. Η μεγαλομανία της; Μνημειώδης. Κι όμως, η Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς καθιερώθηκε ως σοπράνο (έστω και με τον τίτλο «της χειρότερης»). Η Ναταλία Τσαλίκη όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, την ερμηνεύει μοναδικά, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος τη συνοδεύει επάξια και ο Γιάννος Περλέγκας τους σκηνοθετεί ιδιαίτερα κι εμπνευσμένα. Την Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς που υπήρξε πραγματικό πρόσωπο, υποδύθηκε στον κινηματογράφο η Μέριλ Στριπ με τον Χιου Γκραντ στο ρόλο του συζύγου και χρηματοδότη των ρεσιτάλ της. Μάλιστα η Στριπ προτάθηκε φέτος και για το Όσκαρ α΄γυναικείου ρόλου.

Πρόκειται για κοινωνικό έργο του Στέφεν Τίμπερλεϊ που παρουσιάζει την αληθινή ιστορία της χειρότερης τραγουδίστριας του κόσμου, η οποία έμεινε πιστή στο όνειρό της και ανάγκασε το κοινό να υποκλιθεί όχι στη φωνή της, αλλά στην αγάπη της για την όπερα.

Διάρκεια 90 λεπτά.

Την κίνηση έχει επιμεληθεί η Δήμητρα Ευθυμιοπούλου και τα σκηνικά και κοστούμια εποχής η Λουκία Χουλιάρα.

Όπως έγραψε η Ιλειάνα Δημάδη στο Αθηνόραμα, ιδανικοί είναι στον ρόλο τους ­τόσο η Ναταλία Τσαλίκη όσο και ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος ως πιανίστας-συνοδός της Κόσμο ΜακΜουν. Με φόντο το ρεσιτάλ (υποκριτικό αλλά και φωνητικό) της πρώτης, εκείνος εγείρει τα θεμελιώδη ερωτήματα γύρω από τον ορισμό του εαυτού και της τέχνης (αλλά και της αντι-τέχνης), για το σωφρονισμό στο ευρέως αποδεκτό και την αμφισημία της «τελειότητας», για τη συνάφεια του καλλιτέχνη με το χρήμα, ακόμη και για την έλξη του μη κανονικού ή, τέλος, για την αποδοχή του ατελούς και δη του ξεχωριστού. Αδιαπραγμάτευτη είναι η σκηνική χημεία των δύο πρωταγωνιστών, όπως και η ισχύς στη σκηνή-πασαρέλα μεταμορφώσεων της Φλόρενς.

*Περισσότερες πληροφορίες για τα εισιτήρια και τις ώρες των παραστάσεων στην Πάτρα αναμένονται με επίσημο δελτίο Τύπου από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture