Την Τρίτη η επίσκεψη του Ιούλιου Συναδινού
Σημαντικές ανακοινώσεις για την ανάπλαση και αξιοποίηση του χώρου που περιβάλει το πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς αναμένεται να κάνει αύριο από την Πάτρα ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός. Από το 2003, το ιστορικό κολυμβητήριο της Πάτρας, που βρίσκεται στην Αγυιά, ρημάζει και παρά παραμένει "στοιχειωμένο" στην είσοδο της πόλης.
Ένα κολυμβητήριο, το οποίο το 1999 είχε φιλοξενήσει τον τελικό Κυπέλλου Ευρώπης, μεταξύ των ομάδων ΝΟΠ-Ουίπεστ Βουδαπέστης. Εδώ και δυο χρόνια, η νυν αθλητική ηγεσία ξεκίνησε έρευνα για το πως έφτασε, το πάλαι ποτέ αθλητικό στολίδι της πολης σε αυτή την άθλια κατάσταση, συντάχθηκε μελέτη και το κολυμβητήριο της Αγυιάς επιτέλους εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
"Το έργο αυτό θα γίνει με την επίβλεψη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στην πρώτη φάση του έργου είναι να περιφραχθεί ο χώρος, για να αποφευχθούν ατυχήματα, αφαίρεση και αντικατάσταση των κατεστραμμένων στύλων ηλεκτροφωτισμού, και αποκατάσταση των ανοιχτών γηπέδων, των αθλοπαιδιών. Δεν είναι ένας μικρός χώρος, αλλά 24 στρέμματα" τόνισε ο υπεύθυνος της Αθλητικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ηλίας Γρηγόρης μιλώντας "Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7".
Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος θα βρεθεί αύριο στην Πάτρα, θα αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο ταλανίζει για χρόνια την Αχαϊκή Πρωτεύουσα. Σε κάθε περίπτωση όμως η έρευνα, που έχει γίνει, γύρω από το θέμα αυτό, εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τα απαντήσει αύριο με την παρουσία του και την συνέντευξη τύπου, που θα παραχωρήσει στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο κ. Συναδινός.
"Δεν είναι δυνατόν εκατομμύρια ευρώ πεταμένα, να τα ρημάζει ο χρόνος και η εγκατάλειψη" επεσήμανε ο κ. Γρηγόρης, σημειώνοντας παράλληλα ότι "υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στατικής επάρκειας. Επί χρόνια το κολυμβητήριο δούλευε χωρίς στατική επάρκεια. Εξαφανίστηκε, χωρίς να γνωρίζει κανείς και πως, το στέγαστρο. Έχει χαλάσει με άλλα λόγια η ελληνική πολιτεία από το '77 μέχρι σήμερα 125 εκατομμύρια και κάποιοι πρέπει να απολογηθούν και να δώσουν λογαριασμό.
Η κυβέρνηση της αριστεράς έχει δεσμευθεί ότι δεν θα πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο, και θα φροντίσει να κάνει όλες τις απαραίτητες έρευνες, για το πως φτάσαμε μέχρι εδώ. Ένα στοιχείο για το πως φτάσαμε μέχρι εδώ σήμερα, δηλαδή στην εξαθλίωση της χώρας και στην χρεοκοπία, είναι και αυτά τα έργα και οι αθλητικές υποδομές, που σήμερα ρημάζουν. Για ποιό λόγο έγιναν και γιατί ρημάζουν;" διερωτάται ο υπεύθυνος της Αθλητικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.
Επίσης ο κ. Συναδινός θα αναφερθεί και στα ζητήματα, του αθλητικού νόμου, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι υπό κατάρτιση, και τα στοιχεία του νομοσχεδίου θα αναλυθούν αύριο. Μάλιστα αναμένεται να ζητήσει και την γνώμη των παρευρισκομένων για σημαντικά στοιχεία του αθλητικού νόμου, καθώς πολλοί είναι αυτοί, που θεωρούν ότι θα είναι ένας νόμος τομή για τον ερασιχτενικό και επαγγελματικό αθλητισμό στην χώρα.
Άρα χρειάζεται μια στοιχειώδη διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερομένους. Ακόμη θα ασχοληθεί με τα ζητήματα του ΠΕΑΚ και των υποδομών, που διαχειρίζεται και θα έχει συνάντηση με το προεδρείο του Δ.Σ.
Τέλος, στις 7 το απόγευμα θα δώσει το παρών και θα μιλήσει στην ανοικτή εκδήλωση, που διοργανώνει η Αθλητική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, στην οποία έχουν κληθεί να παραστούν αθλητικοί παράγοντες και σωματεία της περιοχής, αλλά και απλοί πολίτες.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της επισκέψεως του Γ.Γ. Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού αύριο στην Πάτρα έχει ως εξής:
12.30: Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων (Μαιζώνος 200).
14.00: Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΑΚ για θέματα αρμοδιότητας της Γ.Γ. Αθλητισμού
17.00: Επίσκεψη στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Αχαΐας (Κορίνθου και Βούρβαχη 1)
18.00: Κοπή πίτας της ομάδας «Ολυμπιακός Πατρών», στα γραφεία του αθλητικού συλλόγου
19.00: Ομιλία στην εκδήλωση της Αθλητικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, στα γραφεία της Νομαρχιακής (Αλ. Υψηλάντου 216 και Γούναρη 5ος όροφος).
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr









