Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Έφυγε" από τη ζωή η γνωστή Πατρινή ζωγράφος Κική Αργυροπούλου σε ηλικία 80 ετών

"Έφυγε" από τη ζωή η γνωστή Πα...

Κηδεύτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο ναό Παντανάσσης

Συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση της εκδημίας της Πατρινής ζωγράφου Κικής Αργυροπούλου σε ηλικία 80 ετών. Η Αγγελική (Κική) Αργυροπούλου είχε μία μακρά και γόνιμη πορεία στα εικαστικά πράγματα με πολλές ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Πάτρα όσο και στην Αθήνα από τα χρόνια της δεκαετίας του ’60.

Όπως είχε γραφτεί στον Αθηναικό Τύπο με αφορμή συμμετοχή της σε έκθεση 7 νέων ζωγράφων στην πρωτεύουσα στα μέσα του ’60, αυτό που ήταν ιδιαίτερα εμφανές στους πίνακες της ήταν η ευαισθησία και η αγάπη της  για το χρώμα.

Με αφορμή ομαδική Πατρινή έκθεση υπό την αιγίδα του Δήμου το ’67, στην εφημερίδα Πελοπόννησος είχε γραφτεί πως η Κική Αργυροπούλου είχε παρουσιάσει στην συγκεκριμένη έκθεση τα έργα της Ελαιώνας, Λουλούδια, Λεύκες και Πόρτο Γερμενό και πως το στοιχείο της ελιάς έγινε μέσα από τους πίνακες της, «συνείδηση» εκφράζοντας έννοιες όπως της αδελφοσύνης και της ειρήνης.

Έργα της είχαν εκτεθεί και σε εκδηλώσεις του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών.

Ευγενής ως άνθρωπος η Κική Αργυροπούλου διέμενε στην οδό Σισσίνη και για ένα χρονικό διάστημα βοηθούσε και στην ενορία της την Παντάνασσα, στον στολισμό τόσο του Επιταφίου όσο και σε άλλες μεγάλες εορτές.

Η είδηση του θανάτου της λύπησε πολλούς καθώς ήταν μία γυναίκα με καλλιτεχνική φύση, ταλέντο και μεγάλη ευγένεια.

Η κηδεία της έγινε στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου 2017 στον ιερό ναό Παντανάσσης και ακολούθησε η ταφή της στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture