Κατά τη διάρκεια ενός νυχτερινού περιπάτου της
Ένας από τους συνηθισμένους νυχτερινούς περιπάτους της βασίλισσας Ελισάβετ γύρω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι βρετανικοί Times.
Όπως έγραψε την Τετάρτη η εφημερίδα, που επικαλείται έναν πρώην φρουρό των ανακτόρων, όταν η βασίλισσα δεν μπορεί να κοιμηθεί, συνηθίζει να φοράει το παλτό της και να κάνει βόλτα στους χώρους και τους κήπους του παλατιού. Κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου περιπάτου στις 3 τα ξημερώματα, ο φρουρός που είχε υπηρεσία είδε τη φιγούρα της βασίλισσας στο σκοτάδι και πιστεύοντας ότι πρόκειται για κάποιον εισβολέα, φώναξε «ποιος είναι εκεί;» και ετοιμάστηκε να τη πυροβολήσει.
«Προς έκπληξή του, ήταν η βασίλισσα», αναφέρει η εφημερίδα. «Διάολε, Μεγαλειοτάτη, παραλίγο να σας ρίξω» είπε αναστατωμένος, συνειδητοποιώντας την ίδια στιγμή πως το σχόλιο του ήταν απρεπές και θα λάμβανε την ανάλογη επίπληξη.
Αντιθέτως, γράφουν οι Times, η βασίλισσα απάντησε: «Δεν υπάρχει πρόβλημα. Την επόμενη φορά θα ειδοποιώ εκ των προτέρων για να μη χρειαστεί να με πυροβολήσεις».
Το δημοσίευμα δεν αναφέρει πότε ακριβώς σημειώθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό, ή τι συνέβη στο φρουρό και έρχεται σε μία εποχή που το ενδιαφέρον του Τύπου και της κοινής γνώμης ήταν στραμμένο στην υγεία της βασίλισσας και την αποχή της από τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Το παλάτι αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










