Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:«Πού είναι τα παιδιά μας, Αθηνά;»- Παρουσιάζεται σήμερα το βιβλίο του Λάμπρου Σ. Βρεττού,στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Πάτρα:«Πού είναι τα παιδιά μας, Αθηνά;»-...

Παρουσιάζεται τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 στις 7.00 μ.μ, από τις εκδόσεις "Δόντι"

Η δεύτερη έκδοση του βιβλίου του Λάμπρου Σ. Βρεττού «Πού είναι τα παιδιά μας, Αθηνά;» παρουσιάζεται σήμερα Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 στις 7.00 μ.μ. στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών (Μαιζώνος 110, Πάτρα).Η παρουσίαση εντάσσεται στον κύκλο των Φιλολογικών Βραδινών της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν. Δ. Ελλάδας και συνδιοργανώνεται με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και τον Σύλλογο Λευκαδίων Πάτρας «Η Φανερωμένη».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δικηγόρος – συγγραφέας Χρήστος Μούλιας και ο καθηγητής – συγγραφέας Φώτης Δημητρόπουλος.

Το βιβλίο (που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1989 από τις Αχαϊκές Εκδόσεις) περιγράφει μια ανθρώπινη ιστορία, ανάμεσα στις χιλιάδες που χάραξαν την Ελλάδα του εμφύλιου πολέμου και τις γενιές που ακολούθησαν. Μια λογοτεχνικά δοσμένη αληθινή ιστορία που ξεχωρίζει για το ύφος της γραφής, αλλά και για το πώς μας ξεναγεί σε μια εποχή μακρινή για τις νέες γενιές, ολοζώντανη όμως στις αναμνήσεις που άφησε και στην επιρροή που ακόμα ασκεί.

 

Ο Λάμπρος Βρεττός γεννήθηκε στους Τσουκαλάδες της Λευκάδας το 1931. Είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων και υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας. Από το 1986 είναι συνταξιούχος και ζει στην Πάτρα.

Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με την ιστορία, την πεζογραφία και την ποίηση. Έχει εκδώσει 16 βιβλία (ιστορία, πεζογραφία, ποίηση, σχολικό θέατρο, λαογραφία, μελέτη) και έχει βραβευθεί οκτώ φορές (βραβεία – έπαινοι).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture