Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Εκδήλωση από την "Μαγναύρα" στη Διακίδειο

Πάτρα: Εκδήλωση από την "Μαγναύρα&q...

Με θέμα «Αρχαία Ελλάδα: οι απαρχές των τεχνολογιών»

Ο κύκλος «Μαγναύρα» για τον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό & η Διακίδειος Σχολή Λαού Πατρών προσκαλούν το κοινό στην εκδήλωση με θέμα «Αρχαία Ελλάδα: οι απαρχές των τεχνολογιών» που θα γίνει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, στις 19.00, στην αίθουσα της Διακιδείου στην οδό Κανάρη 58, πίσω από το ΙΚΑ της Γούναρη.

Ομιλητής θα είναι ο:  Κ. Κοτσανάς, Μηχανολόγος Μηχανικός & Ιδρυτής των Μουσείων "Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας" και "Αρχιμήδης".

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Περίληψη: "Σύγχρονες" τεχνολογίες και τεχνικές επινοήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα αποδεικνύοντας ότι η πορεία του δυτικού τεχνολογικού πολιτισμού δεν είναι μια αύξουσα καμπύλη εξέλιξης, όπως συνήθως γνωρίζουμε, αλλά μια ταχύτατη ανάπτυξη και κορύφωση κατά τον 3º αιώνα π.Χ., μια υποχώρηση και απώλεια αυτής της τεχνολογίας στους επόμενους αιώνες και μια σταδιακή επανάκτησή της, με τον 13º  αιώνα μ.Χ. να ισοβαθμίζει την τεχνολογία αιχμής των αρχών του 2ου  π.Χ. αιώνα.

Η εξερεύνηση αυτής της εποχής δείχνει περίτρανα πόσα περισσότερα από όσα νομίζουμε χρωστά ο σύγχρονος Τεχνολογικός Πολιτισμός στους Έλληνες.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκινούν οι ομιλίες στη Διακίδειο Σχολή Λαού στην Πάτρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture