Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Έξι θεατρικές σκηνές της πόλης διοργανώνουν θεατρικά παιχνίδια και εργαστήρια για τα παιδιά

Πάτρα: Έξι θεατρικές σκηνές της πόλης δι...

ΔΗΠΕΘΕ, ACT, Άτροπος, Οροπαίδιο, Θέατρο Αντίμετρο και Γραμμές Τέχνης επί τω έργω

Μάθετε όλα τα θεατρικά παιχνίδια και θεατρικά εργαστήρια για παιδιά που διοργανώνονται στην Πάτρα από: ΔΗΠΕΘΕ, ACT, Άτροπος, Οροπαίδιο, Θέατρο Αντίμετρο και Γραμμές Τέχνης επί τω έργω.

Κυκλοφορεί η free press έκδοση The Best Kid's Diary - Που θα το βρείτε -Tα πάντα για το παιδί και τον γονιό

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Το θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους ανοίγει αυλαία και υποδέχε­ται τους φίλους του για πέμπτη συνεχή χρονιά!!! Από 1η Οκτωβρίου ξεκινούν οι ομαδικές δράσεις με άξονα το θέατρο. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη μίμη­ση, την παντομίμα, το εκπαιδευτικό δρά­μα, τις ασκήσεις (ρυθμού, εμπιστοσύνης, παρατηρητικότητας, μνήμης, αισθήσεων, φαντασίας, επικοινωνίας, συνεργασίας), τη σωματική έκφραση, την εξάσκηση φωνής- λόγου, τις μουσικοκινητικές ασκήσεις, τα παιχνίδια ρόλων, τους αυτοσχεδιασμούς, και τις δραματοποί­ησεις το παιδί έρχεται σε επαφή με τον εσωτερικό του κόσμο, αλλά και το περι­βάλλον του. Εκφράζεται και διοχετεύει δημιουργικά την ενέργειά του, ενώ πα­ράλληλα ενδυναμώνεται η αίσθηση της ομαδικότητας και ενισχύεται η σκέψη του, τα συναισθήματά του και κυρίως η φαντασία του! Το παιδί καταφέρνει να εξωτερικεύει τις προσωπικές του εμπειρίες, ιδέες και συναισθήματα σε ποικίλες εκφραστικές μορφές, αλλά και να εκφράζει ελεύθερα και αβίαστα τον ψυχικό του κόσμο και την προσωπική του άποψη. Στόχος να μπορέσουν τα παιδιά μέσα από βιωματικές δραστη­ριότητες να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να καλλιεργήσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, αλλά και να εκτονώσουν την ενεργητικότη­τά τους με έναν δημιουργικό και πολύ διασκεδαστικό τρόπο.

Γιούλη Δούβου, θεατροπαιδαγωγός, Υπεύθυνη Θεατρικού Εργαστηρίου. Τη­λέφωνο επικοινωνίας: 694 7354515

ACT

Ένα πρωτότυπο εργα­στήρι για παιδιά, ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, ανοιχτό σε παιδιά από 5 χρονών και πάνω προτεί­νει το θέατρο act σε συνεργα­σία με την κουκλοπαίχτρια και περφόρμερ Κορίνα Κοτσίρη. Η Κορίνα σπούδασε στη σχολή για κουκλοπαίχτες ηθοποιούς Théâtre aux Mains nues και στο τμήμα σκηνογραφίας της σχολής Ecole International de Théâtre Jacques Lecoq. Σχεδίασε και συ­ντόνισε εργαστήρια τέχνης για παιδιά σε Centres d’ Animation, MJC, MPT και σε σχολεία του Παρισιού (20eme και 19eme arrondissement). Τα τελευταία δύο χρόνια μένει και εργάζεται στην Αθήνα.

Αυτό το εργαστήρι συνδυάζει αρμονικά το θεατρικό παι­χνίδι με την κατασκευή κι έχει βιωματικό χαρακτήρα. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να προ­ωθήσει στα παιδιά την αγάπη για την σύγχρονη τέχνη και να καλλιεργήσει το αισθητικό κρι­τήριο καθώς αντιμετωπίζονται ως θεατές του αύριο και εν δυ­νάμει νέοι καλλιτέχνες. Καθώς όμως η παιδική δημιουργία εί­ναι διαχρονική και οικουμενική το εργαστήρι προωθεί την ελευ­θερία έκφρασης, την χαρά της ανακάλυψης και της έκφρασης συναισθημάτων.

Φέτος τα παιδιά ξεκινούν με μια σύγχρονη ματιά του κουκλοθεάτρου δημιουρ­γώντας κούκλες που παίζο­νται γύρω από το σώμα τους μετατρέποντάς το σταδιακά σε κουκλόσπιτο ενώ στην συνέχεια ταξιδεύουν στον κόσμο ανακα­λύπτοντας τον εξωτισμό στην τέχνη και δημιουργούν μορφές από ανακυκλώσιμα υλικά (Arte Povera).

Μέσα στην χρονιά θα υλο­ποιηθεί σε κύκλους το πρόγραμμα «Ιστορίες της Τέ­χνης», μια εισαγωγή του οποίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το καλοκαίρι. Η τέχνη εδώ γί­νεται η αφορμή για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και με στάσεις στα πιο εντυπωσιακά και παι­χνιδιάρικα κινήματα. Όλα τα κινήματα της τέχνης ξεδιπλώ­νονται σαν μια ιστορία γεμά­τη ρυθμό, χρώμα, έκπληξη και χιούμορ.

Μέσα από το θεατρικό παι­χνίδι, τη ζωγραφική και το κείμενο τα παιδιά συναντούν τους σπουδαίους ζωγράφους, (Μαγκρίτ, Νταλί, Πικάσο, Μο­ντριάν) και τα κινήματα τις τέχνης που αντιπροσωπεύουν. Αναλύουν τα έργα τους και ανα­ζητούν ένα «πότε» ένα «πού» κι ένα «γιατί». Ανακαλύπτουν τεχνικές ανάπτυξης διαφόρων υλικών και δημιουργούν με πολλή φαντασία τα δικά τους κυβιστικά, ντανταϊστικά, σουρε­αλιστικά, νεορεαλιστικά έργα. Στο τέλος δημιουργούν το δικό τους καλλιτεχνικό κίνημα.

Συμβαίνει ένα Σαββατοκύ­ριακο κάθε μήνα και είναι ανοιχτό σε παιδιά από 5 χρονών και πάνω.

Οκτώβριος: 22-23/10 Νοέμβρι­ος: 19-20/11 Δεκέμβριος: 17-18/12 Ιανουάριος: 14-15/1

Οι επόμενες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

(Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ ο κάθε κύκλος διάρκειας 4 ωρών.

Ειδική προσφορά για 2 αδέρ­φια 30€ το Σαββατοκύριακο.

Πληροφορίες – συμμετοχές: Κορίνα Κοτσίρη 6977545994 και 6936122263 ([email protected]).

ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

Αυτήν την χρονιά θα υλοποιηθεί και Σεμινάριο κουκλοθεάτρου για εκπαι­δευτικούς, επιμορφωτές, θεατρολό­γους, γονείς. Στόχος του εργαστηρίου είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή μιας κούκλας - χαρακτήρα και η τε­χνική εμψύχωσή της για μαθησιακούς λόγους. Τι σημαίνει εμψύχωση ενός αντικειμένου και πότε είναι δυνατή; Υπάρχει η γραμματική της κίνησης μιας κούκλας; Πότε μια κούκλα έχει χαρακτήρα και πώς η κούκλα γίνε­ται πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του δασκάλου;

Άτροπος

Μέσα από δραματοποίηση, χορό, κα­τασκευές, κουκλοθέατρο, παραμύθια και πολλές άλλες χαρές, έμπειροι και καταξιωμένοι -ο καθένας στον τομέα του- Παιδαγωγοί, Κοινωνικοί Λειτουρ­γοί και Ψυχολόγοι πραγματοποιούν εργαστήρια για παιδιά ηλικίας από 3,5 ετών και πάνω.

Δραματοποίηση Μύθων Δευ­τέρα 5-7μμ και 6-8μμ Ένα ταξίδι στη μυθολογία ξεκινά για τους μικρούς μας φίλους! Μέσα από τους Μύθους και τους ήρωές τους, τα παιδιά ανακαλύ­πτουν κόσμους παλιούς, ταυτίζονται με ρόλους και ζουν μαγικές ιστορίες

Εργαστήρια κατασκευής κού­κλας – κουκλοθέατρο Τρίτη 5-7μμ και 6-8μμ Σε αυτά τα εργαστήρια, τα παιδιά επεξεργάζονται σενάρια και δημιουρ­γούν δικές τους ιστορίες.

Θεατρικό παιχνίδι Τετάρτη 5-7μμ και 6-8μμ Μέσα από τη δραματοποί­ηση ρόλων, τα παιδιά και οι έφηβοι, επιχειρούν να εκφράσουν τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους. Διασκεδάζοντας, δοκιμάζουν ρόλους που τους εκφρά­ζουν ή που δεν καταφέρνουν ακόμα να εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους. Να διεκδικήσουν, να εκφράσουν και να ρωτήσουν.

Μουσικοκινητική Πέμπτη 5-7μμ και 6-8μμ Τα παιδιά, καλλιεργούν τη φαντασία τους και μέσα από ήχους, μουσικά όργανα, τραγούδι και κίνη­ση, ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν ενεργητικά.

Εικαστικά- κατασκευές- ζω­γραφική με φως. Παρασκευή 5-7μμ και 6-8μμ Με κάθε λογής αντικείμενο και υλικό, τα παιδιά πειραματίζονται, δημιουργούν τέχνη και αναπτύσσουν δική τους αισθητική!

«Τετράδιο συναισθημάτων» Σάββατο 10-12πμ και 12-2μμ Τα Σάββατα είναι αφιερωμένα στα παι­διά! Ξεκινούν την ομάδα τους με τον «τροχό των συναισθημάτων» και κα­λούνται μέσα από κάθε τρόπο έκφρα­σης, να επεξεργαστούν τα δικά τους συναισθήματα και των άλλων.

Άτροπος Σαχτούρη 23, Πάτρα Τ. 2614 008854 www.atroposhelp.gr

Οροπαίδιο

Το «ΟροΠαίδιο» - Χώρος Καλλιτεχνι­κών Αναρριχήσεων», είναι ένας χώρος στο κέντρο της Πάτρας, με βασικές δραστηριότητες την Παιδαγωγική Θεάτρου και το Θεατρικό Παιχνίδι, με γενικότερο στόχο την συνάντηση όλων των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που προσεγγίζουν την Τέχνη και τον Πολιτισμό ως μια μορφή ανθρώπινης έκφρασης και επικοινωνίας. Η βασική φιλοσοφία είναι το Θεατρικό Παιχνίδι, εμπνευστής του οποίου είναι ο Λάκης Κουρετζής (Παιδαγωγός, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας). Πρόκειται για μια σύγ­χρονη μέθοδο που στηρίζεται τόσο στο Θέατρο (παιχνίδι των ρόλων, σωματική έκφραση, αυτοσχεδιασμό, κ.α.) όσο και στο Παιχνίδι, ένα μέσο που καλύπτει την έμφυτη ανάγκη για κίνηση και έκ­φραση.

Καλλιτεχνικές Αναρριχήσεις… στο ΟροΠαίδιο για παιδιά… • Eργαστή­ρια Θεατρικού Παιχνιδιού για ομάδες παιδιών 4-11 χρονών • Eργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού για εφήβους • Εργαστήρι Ελεύθερης Έκφρασης (για παιδιά από 2,5 έως 4 χρονών) • Εργα­στήρι Μουσικής Έκφρασης για γονείς και παιδιά 12 μηνών – 2,5 χρονών) • Εργαστήρι Κινούμενων Σχεδίων για παιδιά 6-12 χρονών • Βιωματικό Ερ­γαστήρι Εξερεύνησης της φύσης, για παιδιά 6-10 χρονών για ενήλικες • Ερ­γαστήρι Έκφρασης και Επικοινωνίας (απευθύνεται σε όλους) • Εργαστήρια Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού (για όσους ασχολούνται με παιδιά) • Μαθήματα Tai Chi στο χώρο σας… • Θεατρικά παιχνίδια, παραστά­σεις, δράσεις και εργαστήρια για παι­διά, εφήβους και ενήλικες, σε Σχολεία, συλλόγους, ομάδες κ.α.

Οροπαίδιο Κανακάρη 101

Τηλ.:261 022 0034

email:[email protected]

Παιδικό Στέκι ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ

Το Παιδικό Στέκι ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ μας υπο­δέχεται για 5η συνεχόμενη χρονιά στο φιλόξενο περιβάλλον της οδού Φα­βιέρου 5. Από 1η Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο 11:30-13:30 οι παλιότεροι και οι νέοι φίλοι του θεατρικού παιχνιδιού θα αποτελέσουν τα νέα χρώματα της φετινής παλέτας!

Θέατρo και Μουσικοκινητι­κή Αγωγή-Παιχνίδια ρόλων-Αυτοσχεδιασμοί-Χειροτεχνίες -Ταξίδια από την μυθολογία…ως το διάστημα…και άλλα πολ­λά! Τα μαθήματα έχουν ως σκοπό να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτυχθούν κινητικά, να γνωρίσουν βιωματικά το χώρο στον οποίο βρίσκο­νται και να τον χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν διαφορετικά είδη περι­βάλλοντος και διαφορετικές συνθήκες. Μαρία Γκλαβά, ηθοποιός (απόφοιτη της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Βασίλη Διαμαντόπουλου, με πτυχίο πι­στοποιημένο από το Υπουργείο Πολι­τισμού) Ελευθερία Παναγιωτοπούλου, εκπαιδευτικός & εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού (προηγ. Πειραματική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΡΗΤΗΣ) Ελένη Καραμού­ζη, ηθοποιός (απόφοιτη της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Γιώργου Αρμένη) Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμ­μετοχής 6942 227941, 6976 869541 Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3-12 ετών. Κόστος Συμμετοχής 5 ευρώ ανά μάθημα.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ

Φαβιέρου 5 – Πάτρα

Γραμμές Τέχνης

Οι Γραμμές Τέχνης καλούν όλους τους μικρούς φίλους της πόλης να ανέβουν στο Μαγικό Όχημα του Θεατρικού Παι­χνιδιού και να ζήσουν ένα Ταξίδι γεμά­το παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμούς, θεατρικά δρώμενα, ήχους, χρώματα, συγκινήσεις, δημιουργικότητα, όνειρα, εικόνες, δράσεις και πολλές εκπλήξεις...Προσοχή! Η βαλίτσα τους ας περιέχει την καλή τους διάθεση, την φαντασία τους, το κέφι τους και τον ενθουσιασμό τους! Και να είστε σίγουροι ότι στο τέρ­μα της διαδρομής, τα souvenirs τους θα είναι η συνεργασία, η αισθητική αγωγή, το ομαδικό πνεύμα, η ανακάλυψη των δεξιοτήτων τους, η εξοικείωση τους με την Τέχνη του Θεάτρου και την αρχέτυ­πη ανάγκη του παιδιού για Παιχνίδι και Θέαση του κόσμου!

Από 1 Οκτώβρη 2016 και κάθε Σάββατο 11:30 έως 13:00. Πληρο­φορίες-δηλώσεις συμμετοχής στο 6906569578, Μαιζώνος 271.

Υπεύθυνη εργαστηρίων: Δήμητρα Πανα­γιωτοπούλου Πτυχιούχος Εμψυχώτρια Παιδαγωγικής Θεάτρου - Θεατρικού Παιχνιδιού με τη μέθοδο «Λάκη Κουρε­τζή» Μέλος του Πανελληνίου Σωματίου Εμψυχωτών Παιδαγωγικής Θεάτρου - Θεατρικού Παιχνιδιού Αθήνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture