Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος Πόλεμος στην Ουκρανία Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα Πανελλήνιες 2022 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Δέκα διεθνή βραβεία για το ελαιόλαδο σε κορυφαίους διεθνείς διαγωνισμούς ! - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Δέκα διεθνή βραβεία...

Συνεργασία της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου με τον αν. καθηγητή Κώστα Αγγελόπουλο και την ερευνήτρια Αθηνά Θεοδωρακοπούλου

Η ερευνητική ομάδα για τη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς του Πανεπιστημίου Πατρών στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη του βιολογικού τρόπου καλλιέργειας φυτικών προϊόντων» με επιστημονικό υπεύθυνο τον  τ. Αναπληρωτή καθηγητή - ερευνητή κ. Κων. Αγγελόπουλο σε συνεργασία με την ερευνήτρια κ. Αθηνά Θεοδωρακοπούλου δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή συμβουλών βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς, με βάσει το πρότυπο της Αγροβιοδυναμικής διαχείρισης  η οποία εφαρμόζεται  στην  καλλιέργεια της ελιάς αλλά παράλληλα επιδιώκει δράσεις ανάδειξης της ποιότητας των παραγόμενων ελαιολάδων των παραγωγών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τη συμμετοχή τους σε εθνικές και διεθνείς αξιολογήσεις δειγμάτων ελαιολάδων από έμπειρους  γευσιγνώστες αλλά και δράσεις προώθησης των παραγόμενων ελαιολάδων στις διεθνείς αγορές.

Όπως γίνεται κάθε χρόνο έτσι και φέτος στάλθηκαν για αξιολόγηση δείγματα ελαιολάδου των πιο κάτω παραγωγών και έλαβαν βραβεία άριστης ποιότητας οι πιο κάτω παραγωγοί.

Μεταξύ των παραγωγών που συμμετείχαν φέτος ήταν:

1.            Η κυρία Παναγιώτα  Νικολούλια με το ελαιόλαδο Elegia από ποικιλία Κορωνέϊκη. Το κτήμα της κ. Νικολούλια βρίσκεται στην Καλλιθέα της ορεινής Ολυμπίας στο Νομό Ηλείας.

Το ανωτέρω ελαιόλαδο απέσπασε τρία διεθνή Βραβεία:

α) Αργυρό βραβείο ποιότητας στο Διεθνή διαγωνισμό

ATHENA International Olive Oil Competition 2016

β)Αργυρό αριστείο  ποιότητας στο Διεθνή διαγωνισμό

London IOOC 2016, International Olive oil Competitio

γ)Χάλκινο βραβείο ποιότητας στο Διεθνή διαγωνισμό

OLYMP Awards 2016 Τροφίμων και Ποτών

Η κ. Π. Νικολούλια παραλαμβάνει το  αργυρό βραβείο της στο Διεθνή διαγωνισμό  ATHENA International Olive Oil Competition

Η ΑΘΗΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ερευνήτρια  Παν. Πατρών,  παραλαμβάνει το  χάλκινο βραβείο για το προϊόν ELEGIA premium extra virgin olive oil στο Διεθνή διαγωνισμό

OLYMP Awards 2016 Τροφίμων και Ποτών

2. Ο κ. Μικέλης Μαρκίδης με το ελαιόλαδο kleolia από ποικιλία Μεγαρίτικη. Το κτήμα  του κ. Μικέλη Μαρκίδη βρίσκεται στην Αυλίδα του Ν. Ευβοίας

Το ανωτέρω ελαιόλαδο απέσπασε δύο  διεθνή Βραβεία:

α) Χάλκινο βραβείο ποιότητας στο Διεθνή διαγωνισμό

ATHENA International Olive Oil Competition 2016

β)  Ειδικό βραβείο ποιότητας στο Διεθνή διαγωνισμό

ATHENA International Olive Oil Competition 2016

Χάλκινο  βραβείο ποιότητας στο Διεθνή διαγωνισμό

ATHENA International Olive Oil Competition

Ειδικό βραβείο   ποιότητας  στο διεθνή διαγωνισμό ATHENA International Olive Oil Competit

Ο ελαιώνας Κ. Μικέλη Μαρκίδη στην Αυλίδα

3.            O κ. Θεόδωρος Ζώρης με το ελαιόλαδο Eλαίαγρος από ποικιλία Κουτσουρελιά. Το κτήμα  του κ. Θεόδωρου Ζώρη βρίσκεται στην   Γαβαλού  Μακρυνείας  στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

 

Το ανωτέρω ελαιόλαδο απέσπασε δύο διεθνή Βραβεία:

α)Χάλκινο αριστείο  ποιότητας στο Διεθνή διαγωνισμό

London IOOC 2016, International Olive oil Competition

 

β)Χάλκινο βραβείο ποιότητας στο Διεθνή διαγωνισμό

OLYMP Awards 2016 Τροφίμων και Ποτών

4.            O κ. Στράτος Τσαρούχης με το ελαιόλαδο Βιοτριχωνίς από ποικιλία Κουτσουρελιά. Το κτήμα  του  Στράτου Τσαρούχη βρίσκεται στην  Τριχωνίδα, στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

 

Το ανωτέρω ελαιόλαδο απέσπασε  τρία διεθνή Βραβεία:

α)Χάλκινο αριστείο  ποιότητας στο Διεθνή διαγωνισμό

London IOOC 2016, International Olive oil Competition

β)Χρυσό  βραβείο ποιότητας στο Διεθνή διαγωνισμό

OLYMP Awards 2016 Τροφίμων και Ποτών

γ) Top Twenty το ελαιόλαδο Βιοτριχωνίς στο Διεθνή   διαγωνισμό

OLYMP Awards 2016 Τροφίμων και Ποτών

O κ. Στράτος Τσαρούχης  παραλαμβάνει το χρυσό βραβείο από το κ. Δ Τραπεζιώτη και  κ. Γ. Κουβέλη  στο διεθνή OLYMP Awards 2016 Τροφίμων και Ποτών

Η ΑΘΗΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ είναι ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της ομάδας αγροβιοδυναμικής διαχείρισης ελαιώνων. Στην τελετή απονομής των βραβείων Olymp Awards GR 2016 μας μίλησε για την αναγκαιότητα εξωστρέφειας των βιολογικών έξτρα παρθένων ελαιόλαδων.Olymp Awards 2017

Tιμητική Διάκριση

Χρυσό Αριστείο   London IOOC 2016

Τιμής ένεκεν  απονεμήθηκε στο τ. Δήμαρχο Θεστιέων , δικηγόρο Παρ΄ Αρείω Πάγω και μέλος Δ Σ  Βιοτριχωνίς Δημήτριο Τραπεζιώτη για τη συμβολή  του  στον ελαιοκομικό  πολιτισμό της ελιάς και του λαδιού  στην Τριχωνίδα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις