Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία πρωτοποριακή ξενάγηση από την Art in Progress στο πλαίσιο του 2o Street Art Festival Patras - ArtWalk 2

Μία πρωτοποριακή ξενάγηση από την Art in...

Την Κυριακή από τον καλλιτέχνη Serge Ecker από το Λουξεμβούργο

H Art in Progress προσκαλεί το κοινό στις πιο ιδιαίτερες ξεναγήσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Πάτρα. Αυτή την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, στις 11 το πρωί θα βρίσκεται στην πόλη της Πάτρας ο Λουξεμβούργιος καλλιτέχνης Serge Ecker για μία μοναδική ανοιχτή ξενάγηση και συζήτηση που θα γίνει στο χώρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας μαζί με την επιμελήτρια της έκθεσης «Τετράδια των δρόμων.

Τα συνθήματα και τα graffiti των Εξαρχείων», Σοφία Ελίζα Μπουράτση.

Στην συνέχεια της ίδιας ημέρας, στις 19:00 το απόγευμα στο επάνω μέρος των σκαλιών της Γεροκωστοπούλου, θα ξεκινήσουν ανοιχτές συζητήσεις και περιήγηση για όλους τους πολίτες στα σημεία της πόλης που δημιουργήθηκαν τα γκράφιτι. Σε αυτές τις ανοιχτές συζητήσεις θα συμμετάσχουν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες, ιστορικοί τέχνης, πολίτες, περαστικοί, μικροί και μεγάλοι. Η Art in Progress επέλεξε τη φιλοσοφία του ανοιχτού forum κατά την διάρκεια του οποίου όλοι εξίσου θα έχουν δικαίωμα να ρωτήσουν, να μάθουν και να πουν την γνώμη τους.

«Βασανίζεται» ο Serge Ecker;

Κάνει Graffiti;

O Λουξεμβούργιος καλλιτέχνης, έργο του οποίου φιλοξενείται για ακόμη 10 μέρες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρα, καταφθάνει στην Αχαική πρωτεύουσα από την Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, όπου μαζί με την ομάδα του, αντιπροσωπεύουν το Λουξεμβούργο. Θέμα της ξενάγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο είναι η σημασία που έχουν τόσο οι φωτογραφίες του Τάκη Σπυρόπουλου όσο και το ιδιαίτερο αυτό έργο που λέγεται βασανίζομαι... σε αρχαιολογικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα γκράφιτι–murals την Κυριακή 5 Ιουνίου θα είναι όλα ολοκληρωμένα. Πως βίωσαν οι καλλιτέχνες αυτή την εμπειρία στην πόλη μας; Τι θέλουν να μας πουν με τα έργα που θα μείνουν για αρκετά χρόνια στην Πάτρα; Τι θέλουμε να πούμε εμείς σε αυτούς και πια η σκέψη μας συνολικά για την Τέχνη στον δημόσιο χώρο; Πόσο νοιαζόμαστε για την όψη της πόλης μας; Να μία ευκαιρία να μιλήσουμε ανοιχτά για τα καλά και τα κακά στον πολιτισμό της πόλης μας.

Στο τέλος της διαδρομής στο parking της Σαχτούρη και Ρήγα Φεραίου θα παρουσιαστεί video της δράσης. Κάτι σαν παλιό σινεμά…

Είσοδος ανοιχτή, δημόσια και ελεύθερη.

ArtWalk 2, 13 Μαΐου 2016 – 13 Ιουνίου 2016

Η έκθεση «Τετράδια των δρόμων.

Τα συνθήματα και τα graffiti των Εξαρχείων», στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας.

Graffiti Art - για 1η φορά στην Ελλάδα 10 murals, σε 10 ημέρες, σε μία πόλη.

*Η ξενάγηση και ανοιχτές συζητήσεις διοργανώνονται από την Art in Progress στο πλαίσιο του φεστιβάλ Artwalk 2.

Καλλιτεχνικός διευθυντής: Θανάσης Μουτσόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture