Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι θέσεις του Στάθη Θεοδωρακόπουλου για τη Συμπολιτεία

Οι θέσεις του Στάθη Θεοδωρακόπουλου για ...

"Θα κάνουμε έργα ουσίας"

Τις θέσεις του για την περιοχή του Δήμου Συμπολιτείας παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Συμπολιτείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στην περιοχή. Σε ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης "Δημοτική Συσπείρωση Αιγιάλειας" αναφέρεται:

"Μήνυμα νίκης για το συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» έστειλαν οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Συμπολιτείας με  το δυναμικό παρόν τους στην προχθεσινή κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Στάθη Θεοδωρακόπουλου, ο οποίος χωρίς μεγάλα και ψεύτικα λόγια αναφέρθηκε στις δυνατότητες της περιοχής να αναπτυχθεί,  αρκεί το τιμόνι του Δήμου να το οδηγήσουν έντιμοι και ικανοί άνθρωποι.

Τέτοιους ανθρώπους διαθέτει ο συνδυασμός μας και είμαστε υπερήφανοι για αυτό τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Στάθης Θεοδωρακόπουλος, οι οποίοι με τις γνώσεις και την εμπειρία τους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και τη διεκδικητικότητά τους  θα μπορέσουν να φέρουν σε πέρας το αναπτυξιακό μας σχέδιο για την Αιγιάλεια., αφού όλοι τους έχουν περάσει τα μισά χρόνια της ζωής τους σε καίριες θέσεις του Δήμου Αιγίου και άλλων Δήμων.

Ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος απευθυνόμενος στους κατοίκους του πρώην Δήμου Συμπολιτείας που ήλθαν από όλα τα σημεία της περιοχής, από την Αράχωβα, το Γρηγόρι, την Γκρέκα, τη Μυρόβρυση και τον Αγ. Κωνσταντίνο για να τον ακούσουν τόνισε επίσης ότι η οργάνωση του Νέου Δήμου θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μη χρειαστεί οι κάτοικοι της περιοχής να πηγαίνουν στην έδρα του Δήμου, το Αίγιο, για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους αλλά ο Δήμος να είναι πάντα στο πλευρό του.

Στη συνέχεια ανέπτυξε τους κυρίους άξονες του προγράμματος του συνδυασμού, που έχει θέσει ως μεγάλο στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς τα μεγάλα εθνικά οδικά και σιδηροδρομικά έργα που εκτελούνται θα μειώσουν τις αποστάσεις από τα αστικά κέντρα και θα φέρνουν πιο γρήγορα τους κατοίκους τους στην Αιγιάλεια.

«Δεν νοείται όμως τουριστικές περιοχές να μην έχουν καθαρές θάλασσες και για αυτό το πρώτο μεγάλο έργο που θα υλοποιήσουμε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ένα έργο ώριμο, είναι η επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού του Αιγίου σε όλα τις παραλιακές περιοχές του νέου Δήμου, από την Αιγείρα μέχρι τον πρώην δήμο Ερινεού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό άσκησε δε έντονη κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή Συμπολιτείας, που δεν εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα ώστε η Αβυθος, η Ροδοδάφνη, τα Σελιανίτικα και ο Λόγγος να έχουν ενταχθεί στο Βιολογικό του Αιγίου, δικαίωμα που το είχαν από το 1996.

Θα πρωτοστατήσουμε επίσης είπε σε συνεργασία με περιβαλλοντικούς φορείς για την απομάκρυνση της κόκκινης λάσπης από τον Κορινθιακό, που απορρίπτει εδώ και χρόνια το Αλουμίνιο της Ελλάδος.

Έντονη ήταν και η κριτική του προς την απερχόμενη δημοτική αρχή Συμπολιτείας και για το θέμα της ταφής των απορριμμάτων στην περιοχή «Νερατζιές», διαβεβαιώνοντας ότι αυτό θα σταματήσει και τα σκουπίδια θα μεταφερθούν σε Χώρο Ταφής Απορριμμάτων, εκτός Αιγιάλειας.

«Θα κάνουμε έργα ουσίας και όχι έργα βιτρίνας, σαν κι αυτά που έγιναν επί 12 χρόνια στο Δήμο σας», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και αναφέρθηκε στηη δημοπράτηση του ΣΧΟΑΠ και την επέκταση των σχεδίων πόλεως, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για υποψηφίους αγοραστές οικοπέδων, στα πλαίσια της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Το πρόγραμμα του συνδυασμού θεωρεί βασικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη του νέου Δήμου Αιγιάλειας τον πολιτισμό  για τον οποίο στον πρώην Δήμο Συμπολιτείας προβλέπει την ολοκλήρωση του Λαογραφικού Μουσείου «ΚΕΝΤΡΟ ΑΧΑΪΚΗΣ ΓΗΣ» στο Λόγγο, την ανακαίνιση και αξιοποίηση αίθουσας Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοδάφνης, την ανάδειξη των δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Κέντρου «Ελληνικόν Ειδύλιον» και επέκταση των εκδηλώσεών του σε όλη την Αιγιάλεια, την  ενίσχυση όλων των Πολιτιστικών Σωματείων της πόλης και ιδιαίτερα των τοπικών κοινοτήτων.

Επίσης στις προγραμματικές δεσμεύσεις περιλαμβάνονται :

• Επεκτάσεις του σχεδίου πόλεως περιοχής Αβύθου και επεκτάσεις ορίων οικισμών όπου το ΣΧΟΑΠ επιτρέπει.

• Νέος πολεοδομικός σχεδιασμός για όλη την έκταση των παραλιακών Τοπικών κοινοτήτων.

• Χάραξη νέου δρόμου σύνδεσης της Άκολης με τα Σελιανίτικα και κάθετοι δρόμοι πρόσβασης προς την παραλία.

• Βελτίωση και συντήρηση των αγροτικών δρόμων και επέκταση του εκτροφωτισμού στις ορεινές και ημιορεινές Τοπικές Κοινότητες.

• Ανάπλαση-εξωραϊσμός και ανάδειξη του Ιστορικού κέντρου του Δ.Δ. Σελιανιτίκων. • Ανάπλαση του κέντρου του παλαιού χωριού Ροδοδάφνης.

• Κατασκευή σύγχρονου πεζοδρομίου παραπλεύρως της Παλαιάς Εθνικής Οδού και σε όλο το μήκος της στο Δ.Δ. Ροδοδάφνης.

• Φωτισμός κόμβου εισόδου Ροδοδάφνης,και κόμβου Μπακαρέτσου.

• Κατασκευή έργων υποδομής ( κατασκευή δρόμων, δίκτυο ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμός), στην αναπτυσσόμενη περιοχή από Πανόραμα μέχρι Σέσσα.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Στο τέλος της προχθεσινής του ομιλίας στη Συμπολιτεία ο υποψήφιος δήμαρχος Στάθης Θεοδωρακόπουλος παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού στην εκλογική περιφέρεια. Συγκεκριμένα στο Κεντρικό Ψηφοδέλτιο είναι υποψήφιοι οι:

Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος

Καμπέρης Δημήτριος

Καραμάνος Δημήτριος

Κωνσταντίνου Μιχαήλ

Νικολοπούλου Σταυρούλα

Γεώργιος Ρόζος

Ενώ υποψήφιοι της Δημοτικής Ενότητας Ροδοδάφνης είναι :

Γιαλελής Ανδρέας

Γιαννούλης Παναγιώτης

Μητροπούλου Χρυσάνθη

Σταθακόπουλος Γεώργιος

Φάκου Δήμητρα

Χλιάπας Αθανάσιος"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις