Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

"Aλόη Βέρα. Το θαύμα της φύσης"

"Aλόη Βέρα. Το θαύμα της φύσης"

Μύθος ή Πραγματικότητα

Γνωστή από τα αρχαία χρόνια, η αλόη υπήρξε γνωστή ως το φυτό της αθανασίας, αγαπημένη της ιατρικής και της κοσμετολογίας. Υπάρχουν πάνω από 200 είδη του φυτού, αλλά μόνο η αλόη η γνήσια ή Aloe Vera Βarbadensis Miller και η aloe ferrox miller μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικούς σκοπούς.

Μια ιστορία 5.000 χρόνων
Η χρήση της αλόης ξεκινά περίπου το 2200 π.X. με τα οφέλη της να είναι γνωστά στην Περσία, στην Αίγυπτο, στην αρχαία Ελλάδα, στη Ρώμη, στην Ινδία και στην Αφρική. Σύμφωνα με μύθους, υπήρξε το μυστικό ομορφιάς της Κλεοπάτρας και της Νεφερτίτης, ενώ ο Νικόδημος τη χρησιμοποίησε για την περιποίηση του λειψάνου του Χριστού. Στο δυτικό κόσμο και στην Αμερική, η διάδοσή της οφείλεται κατά μέγα μέρος στους ισπανούς Ιησουΐτες που τη φύτευαν στις αποικίες. Ωστόσο, μόλις το 1930 άρχισαν να μελετώνται επιστημονικά, κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, οι ιδιότητες του φυτού και η δυνατότητα χρήσης του στη δυτική ιατρική. Σήμερα, διεξάγονται όλο και περισσότερες έρευνες για τη θεραπευτική της δράση και σε πολλές περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Η Αλόη περιέχει 75 θρεπτικά συστατικά τα οποία συνεργάζονται για ένα θεαματικό αποτέλεσμα: βιταμίνες, με κυριότερες τις C, Ε και του συμπλέγματος Β, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, ένζυμα (βοηθούν στην διάσπαση των τροφών) μόνο- και πολύ-σακχαρίτες, στερόλες και β-καροτένιο.

Είναι γνωστό πως η Αλόη μπορεί να αντιμετωπίσει πάνω από εξήντα διαφορετικές παθήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι δερματικές, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για το θαυμαστό αυτό φυτό. Η ικανότητά της να διεισδύει βαθιά στο δέρμα, την καθιστά ιδανική αντιμετώπιση για δερματικούς ερεθισμούς με αντιβιοτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Ακόμα με την ικανότητά της να ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, αποτελεί εξαιρετικό καλλυντικό.

Οι δράσεις της αλόης όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς έχει τη δυνατότητα να μειώνει τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών προβλημάτων, τους πόνους στους μύες και στην κοιλιά και τις κρίσεις άσθματος. Βοηθά στην λειτουργία του πεπτικού συστήματος και τονώνει το ανοσοποιητικό, ευεργετώντας ασθενείς με καρκίνο και AIDS. Στις μέρες μας, εκτός από το πλήθος των καλλυντικών προϊόντων της αλόης, που προορίζονται για εξωτερική χρήση (κρέμα, γέλη-gel κ.λπ.).Με την πλούσια διατροφική της σύσταση και τις ευεργετικές της ιδιότητες στον άνθρωπο, η αλόη έχει κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στα θαυματουργά φυτά της φύσης.

Ποια αλοη  να επιλέξω
Σκόπιμο είναι να χρησιμοποιείτε τα τυποποιημένα προϊόντα αλόης. Καλύτερη επιλογή θεωρούνται τα παρασκευάσματα από Αloe Vera που προέρχονται μόνο από το εσωτερικό του φιλου ,και όχι  από ολόκληρο το φύλλο αλόης γιατι περιεχει ανθρακινονες ,καθώς και όσα έχουν παρασκευαστεί από αλόη που έχει υποστεί ψυχρή και όχι θερμή επεξεργασία, γιατί με την τελευταία καταστρέφεται μέρος από τους σακχαρίτες. Καλό είναι, επίσης, τα προϊόντα που επιλέγετε να έχουν τη σφραγίδα έγκρισης του Διεθνούς Επιστημονικού Συμβουλίου της Αλόης (I.A.S.C.) και του Ινστιτούτου, SGS INSTITUT FRESENIUS. Όταν ένα προϊόν φέρει τη σφραγίδα πιστοποίησης ποιότητας του SGS INSTITUT FRESENIUS σημαίνει ότι έχει περάσει από εκτενείς ελέγχου σε όλα τα στάδια παραγωγής. Η διαδικασία ξεκινά με τον έλεγχο της πρώτης ύλης, των συστατικών του προϊόντος και του προμηθευτή, ενώ το τελικό στάδιο περιλαμβάνει έναν πιο ολοκληρωμένο έλεγχο του έτοιμου πλέον προϊόντος στο σύνολό του.

Επίσης, το προϊόν υποβάλλεται και μετά την απονομή της σφραγίδας σε τακτικούς ελέγχους, για να εξακριβωθεί αν συνεχίζει να φέρει την ίδια υψηλή ποιότητα που υπήρξε καθοριστική για την απονομή της πολυπόθητης σφραγίδας.

φυσικά μην ξεχνάτε να ελέγχετε τις ετικέτες τους, για να βλέπετε αν η αλόη βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα συστατικά.

Την Τετάρτη 30 -3-2016 οι φίλοι της αλόης στην Πάτρα, οργανώνουν διάλεξη στο ξενοδοχείο Βυζαντινό με θέμα,

"ΑΛΟΗ .ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΗΣ ΦΥΣΗΣ"
ΜΥΘΟΣ ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ομιλητής είναι ο Ιατρός Πνευμονολόγος Παναγιωτακόπουλος Θεοδόσης, τεως. Διευθυντής  Α   Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Θώρακος Πατρών

Ορθομοριακός Ιατρός  -Συγγραφέας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being