Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Ερντογάν στέλνει σε δίκη τους δημοσιογράφους της Cumhuriyet

Ο Ερντογάν στέλνει σε δίκη τους δημοσιογ...

Η "ελευθεροτυπία" σε όλο της το μεγαλείο

Τον πόλεμο στην ελευθεροτυπία συνεχίζει η κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία στέλνει στη Δικαιοσύνη δύο επιφανείς Τούρκους δημοσιογράφους, προσάπτοντας τους βαριές κατηγορίες.

Ο Τζαν Ντουντάρ, διευθυντής της εφημερίδας Cumhuriyet, και ο Ερντέμ Γκιουλ, επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας στην Άγκυρα θα εμφανιστούν ενώπιον του Κακουργιοδικείου της Κωνσταντινούπολης την Παρασκευή, κατηγορούμενοι για κατασκοπεία, αποκάλυψη κρατικών μυστικών, απόπειρα πραξικοπήματος και συνδρομή τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο λόγος που οι δύο δημοσιογράφοι θα καθίσουν στο σκαμνί είναι το γεγονός ότι η εφημερίδα τους είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες και ένα βίντεο, για την κατάσχεση, τον Ιανουάριο του 2014, φορτηγών των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (MIT), γεμάτων όπλα που προορίζονταν για τους σύρους ισλαμιστές αντάρτες.

Η πληροφορία ήταν ήδη γνωστή, αλλά το άρθρο αυτό προκάλεσε την οργή του Ερντογάν, ο οποίος αρνείται ότι υποστηρίζει τα ριζοσπαστικά κινήματα που μάχονται εναντίον του καθεστώτος της Δαμασκού. Μάλιστα ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος κατέθεσε προσωπικά μήνυση κατά του Τζαν Ντουντάρ. «Εκείνος που δημοσίευσε αυτή την πληροφορία θα πληρώσει βαρύ τίμημα, δεν θα τον αφήσω έτσι», υποσχέθηκε, οργισμένος.

Η φυλάκιση των δύο δημοσιογράφων τον Νοέμβριο προκάλεσε κατακραυγή, κυρίως στο εξωτερικό όπου ερμηνεύθηκε ως μία ακόμη ένδειξη της αυταρχικής παρέκκλισης ενός καθεστώτος που κατηγορείται ότι θέλει να φιμώσει οποιαδήποτε επικριτική φωνή.

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις