Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Προβολή του φιλμ "Σουφραζέτες" την Πέμπτη το βράδυ στην Πάτρα

Προβολή του φιλμ "Σουφραζέτες"...

Στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα πρόσω

Την ταινία «Σουφραζέτες – Suffragette» που πριν λίγο καιρό πρόβαλλαν τα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, θα παρουσιάσει ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Επί τα πρόσω, στην οδό Πατρέως 87, πάνω από την Καραισκάκη, στην Πάτρα αυτή την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, στις 20.00, όπως είδαμε σε αφίσα σε κολόνα κεντρικού δρόμου της Πάτρας.

Πρόκειται για μία αξιόλογη δραματική ταινία παραγωγής 2015, διάρκειας: 106 λεπτών, που είχε ανοίξει το περασμένο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου, ένα φιλμ που δείχνει τους πραγματικά γενναίους αγώνες μερίδας γυναικών την δεκαετία του 1910 στην Αγγλία προκειμένου να πετύχουν πιο ανθρώπινες συνθήκες στις ζωές και στην εργασία τους και φυσικά την διεκδίκηση του δικαιώματος της ψήφου, κ.α.

Η αγγλική αυτή ταινία, σε σκηνοθεσία της Σάρα Γκάβρον έχει ένα πολύ καλό καστ ηθοποιών: Κάρεϊ Μάλιγκαν, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Μέριλ Στριπ, Αν Μαρί Νταφ, Μπρένταν Γκλίσον. Η Μέριλ Στριπ βέβαια που υποδύεται ένα πραγματικό πρόσωπο την αγωνίστρια Emmeline Pankhurst, εμφανίζεται ουσιαστικά μόνο σε δύο σκηνές.

Η Μοντ – Κάρει Μάλιγκαν, μια μαχητική πλύστρα από το Μπέθναλ Γκριν του Λονδίνου, ενεργοποιείται σταδιακά στον αγώνα των Σουφραζετών για το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες. Η εμπλοκή της στο ακτιβιστικό κίνημα τη φέρνει αντιμέτωπη με το συντηρητικό κοινωνικό περίγυρο, αλλά κυρίως με τον άντρα της Σόνι με συνέπεια την διάλυση της οικογένειας της.

Οι εισπράξεις του φιλμ διεθνώς έχουν ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Η προβολή στο χώρο Επί τα πρόσω προφανώς προγραμματίστηκε με αφορμή και τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας που ήταν στις 8 Μαρτίου.

Η πρωταγωνίστρια Κάρεϊ Μάλιγκαν ξεχωρίζει από το καστ, το φιλμ διαθέτει υψηλή ποιότητα παραγωγής, και το πιο σημαντικό στοιχείο είναι το ίδιο το σενάριο που παρουσιάζει τον αγώνα και ηρωισμό αυτών των γυναικών που δεν κάθισαν με σταυρωμένα χέρια ενώ θυσίασαν ακόμη και την ίδια τη ζωή τους για να πετύχουν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες. Στο τέλος του φιλμ υπάρχουν και φωτό και εικόνες από τον αληθινό αγώνα των Σουφραζέτων.

Την ταινία είχε διανείμει στις αίθουσες η Seven Films και η Σπέντζος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture