Του Νίκου Θεοδωρόπουλου- Δημοτικού Συμβούλου ΝΕΑΣ ΠΟΛΗΣ
Βρισκόμαστε και πάλι μετά από ένα χρόνο στο ίδιο έργο θεατές καθώς η Δημοτική Αρχή έφερε ξανά έναν προϋπολογισμό μιζέριας και τυφλής διαχείρισης, προϋπολογισμό χωρίς διεκδικητικότητα ,χωρίς εφικτό όραμα ,κοινωνικά αναληθή και μη γνήσια ανταποδοτικό. Και δεν είναι διεκδικητικός διότι δεν έχει στοιχεία που να δείχνουν ότι έχει γίνει ή θα γίνει διεκδίκηση και αυτή έχει πετύχει ή θα πετύχει.
Δεν είναι διεκδικητικός γιατί δεν έχει συμπεριλάβει στο τεχνικό πρόγραμμα και έργα που θέλει και πρέπει να διεκδικήσει ο Δήμος. Και μολονότι αυτά δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ,εν τούτοις ο Δήμος έπρεπε να συμπεριλάβει τη μελέτη τους και να αγωνιστεί διεκδικώντας για τη χρηματοδότησή τους.
Γνήσια ανταποδοτικός με την έννοια της προσφοράς πραγματικών ανταποδοτικών υπηρεσιών ίδιας προς όλους τους Δημότες είτε με την δυνατότητα των τελών τα οποία όμως συνεχίσατε και φέτος την αλόγιστη αύξησή τους ,είτε από τη δυνατότητα του προσωπικού παροχής δημοτικής υπηρεσίας προw όλους τους Δημότες.
Είναι ένας προϋπολογισμός που στηρίζεται σε λάθος Τεχνικό Πρόγραμμα και πολιτική Δημοτικών Τελών.
Προϋπολογισμός που δε βελτίωσε με εσωτερική οργάνωση τις δαπάνες του Δήμου με αποτέλεσμα να εξακολουθούμε να έχουμε υπέρογκο αριθμό εργολαβιών και εξωτερικών συνεργατών. Προϋπολογισμός που δεν έχει όραμα ανάπτυξης για την Πόλη. Και πώς να έχει όραμα για την Πόλη όταν είναι προϋπολογισμός τυφλής διαχείρισης και αδύναμης εισοδηματικής πολιτικής.
Όταν όπως είπε ο Δήμαρχος στο προηγούμενο Δ.Σ. για την τιμολογιακή πολιτική της Δ.Ε.Υ.Α.Π ότι δεν είναι εύκολο να υπάρχουν μειώσεις γιατί ή πρέπει να την πληρώσουν κάποιοι ή δεν πρέπει να κάνουμε έργα. Την Τρίτη λύση που είναι να αυξήσουμε τα έσοδά μας δεν την σκέφτηκε ο Δήμαρχος. Και δεν την σκέφτηκε γιατί εκεί στη Δημοτική Αρχή είναι προσκολλημένοι στα στεγανά των ιδεοληψιών τους.
Μπορεί να φαίνονται ότι είναι ειδικοί στη διαχείριση του πλούτου ,όμως η παραγωγή του πλούτου δε βρίσκεται στην ατζέντα τους. Όπως λένε διαχειρίζονται τη φτώχεια.
Πρέπει όμως κάποια στιγμή να πάψει η ομολογουμένως σοβαρή κατά τα άλλα δικαιολογία της ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης των Δήμων .Πρέπει να σταματήσουν για όλα να φταίνε κάποιοι άλλοι ,ο καπιταλισμός δηλαδή και οι προηγούμενοι. Άλλωστε η Δημοτική Αρχή έχει να καταθέσει άλλους 3 προϋπολογισμούς δεν μπορεί να λέει συνέχεια τον ίδιο. Πρέπει η Δημοτική Αρχή να δει τι θα κάνει και να μην περιμένει ούτε το Μάνα εξ ουρανού αλλά και ούτε πότε θα έρθει το τέλος.
Εάν θέλουμε να πάει μπροστά η Πόλη.
Συνεπώς για τους παραπάνω λόγους δε γίνεται να ψηφίσω έναν τέτοιο προϋπολογισμό….
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr
* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.









