Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας συμμετείχε στην 10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης

Το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας συμμετείχε στη...

Πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 18 Οκτωβρίου 2015 στα Ιωάννινα

Με τη συμμετοχή 160 συνέδρων από 55 Φορέων Πρόληψης της Ελλάδας και της Κύπρου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης «Πρόληψη …η ζωή μας αύριο» που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 15-18 Οκτωβρίου 2015 στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Κάρολος Παπούλιας».

Την 10η Πανελλήνια Συνάντηση διοργάνωσε το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία».

Το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας εκπροσωπήθηκε από την Επιστημονικά Υπεύθυνη, Γιάννα Ζορμπά που συντονίζει τα τελευταία 2 χρόνια το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης συμμετείχε σε όλες τις εργασίες της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης.

Από την μεριά του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης ο Γραμματέας και εκπρόσωπος της Κίνησης «Πρόταση» Βασίλης Πασσάς συμμετείχε ως ομιλητής στο στρογγυλό τραπέζι «Η πρόληψη ως παράγοντας αλλαγής» και μαζί με την εκπρόσωπο του Δήμου Αιγιαλείας κ. Βασιλική Ψυχράμη και τον Αναπληρωτή γραμματέα Ανδρέα Σαμοθρακίτη συμμετείχαν σε ομάδα εργασίας η οποία αποτελούνταν από εκπροσώπους των Διοικήσεων των Κέντρων Πρόληψης. Παράλληλα από την μεριά της επιστημονικής ομάδας η Σταύρου Θωμαΐς παρουσίασε προφορική ανακοίνωση με θέμα: «Από την εκπαίδευση στον γονεϊκό ρόλο στη φροντίδα της συντροφικής σχέσης» εστιάζοντας σε ένα νέο πεδίο δράσης που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια από το δικό μας Κέντρο Πρόληψης.

Μεταξύ των συμπερασμάτων του συνεδρίου θα μπορούσαν να αναφερθούν, η ανάδειξη και επιστημονική τεκμηρίωση της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων πρόληψης και η ανάγκη περαιτέρω υποστήριξης των δράσεων αυτών με τη καλύτερη συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για παρακολούθηση των ανακοινώσεων μέσω live streaming, μπορείτε να πλοηγηθείτε στην Ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης http://www.diktyo.org.gr/ και http://10thpanhellenic-ioannina.gr/.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις