Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Mαλάλα: H Υφήλιος έχασε την ανθρωπιά της όταν πνίγηκε ο μικρός Αϊλάν

 Mαλάλα: H Υφήλιος έχασε την ανθρωπιά τη...

Η νεαρή ακτιβίστριαείπε ότι την έχουν στοιχειώσει οι εικόνες του άψυχου σώματος του Αϊλάν Κούρντι

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη προκειμένου να εκφωνήσει μια ομιλία στη σύνοδο του Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών όπου θα εγκριθεί ένα σχέδιο δράσης με στόχο την ανάπτυξη.

Ένας από τους στόχους αυτού του σχεδίου είναι η πρόσβαση σε όλους, κορίτσια και αγόρια, στην εκπαίδευση.

Ωστόσο η νεαρή Πακιστανή που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης για τον αγώνα της υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην εκπαίδευση, απηύθυνε σήμερα έκκληση στους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να κάνουν περισσότερα προκειμένου να μπει ένα τέλος στον πόλεμο στη Συρία, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Υφήλιος «έχασε την ανθρωπιά της», όταν ένα αγοράκι από τη Συρία πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να φθάσει στην Ευρώπη.

Η νεαρή ακτιβίστρια, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά από τις σφαίρες των Ταλιμπάν, είπε ότι την έχουν στοιχειώσει οι εικόνες του άψυχου σώματος του Αϊλάν Κούρντι σε μια παραλία της Τουρκίας.

«Χάσαμε την ανθρωπιά μας εκείνη την ημέρα... όταν ένα παιδί δε νιώθει καλοδεχούμενο πουθενά» τόνισε σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους.

«Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να ανοίξουν τις καρδιές τους και να επιτρέψουν την πρόσβαση στις χώρες τους σε εκείνους που έχουν ανάγκη από στήριξη και έχουν το δικαίωμα να ζήσουν» προσέθεσε η ίδια.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι ηγέτες της διεθνούς κοινότητας είναι να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα όλα αυτά τα προβλήματα. Πρέπει να σκέφτονται τα ίδια τους τα παιδιά» προσέθεσε.

Πηγή:lifo.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις