Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Διευκρινίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των αλλοδαπών

Διευκρινίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών ...

Δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όσοι έχασαν την ελληνική ιθαγένεια

Εγκύκλιο με θέμα «Διαγραφή εκλογέων λόγω ανάκλησης των αποφάσεων καθορισμού της ιθαγένειάς τους» υπέγραψε ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου. Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, οι προσεχείς διπλές εκλογές για την ανάδειξη των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών θα διενεργηθούν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους που προκύπτουν μετά την Δ΄ αναθεώρηση 2010 ( Ιούλιος-Αύγουστος 2010), οι οποίοι περιλαμβάνουν τις μεταβολές που έχουν συντελεστεί μέχρι 31-8-2010.

Στους καταλόγους αυτούς πιθανόν να συμπεριλαμβάνονται άτομα, για τα οποία έχουν ανακληθεί μετά την 31-8-2010 οι αποφάσεις καθορισμού της ιθαγένειάς τους και συνεπώς πρέπει να διαγραφούν από τους εκλογικούς καταλόγους. Εξυπακούεται ότι, εκείνοι για τους οποίους έχουν εκδοθεί ανακλητικές αποφάσεις πριν την ανωτέρω ημερομηνία έχουν ήδη διαγραφεί και δεν περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους. Προκειμένου λοιπόν να μην ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα στις προσεχείς εκλογές εκείνοι οι οποίοι αναφέρονται στις ανακλητικές αποφάσεις και περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους, οι Γενικοί Γραμματείς Περιφερειών πρέπει να κοινοποιούν άμεσα στους οικείους ΟΤΑ τις αποφάσεις με τις οποίες ανακαλούνται οι διαπιστωτικές πράξεις καθορισμού ιθαγένειας, προκειμένου αυτοί να διαγράψουν τα άτομα που αφορούν οι αποφάσεις αυτές από τα δημοτολόγιά τους και στη συνέχεια να αποστείλουν τις μεταβολές αυτές στο υπουργείο Εσωτερικών.

Επίσης, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις να συμπεριλαμβάνουν στους εκλογικούς σάκους, με τους οποίους αποστέλλεται το εκλογικό υλικό σε κάθε εκλογικό τμήμα, και έγγραφό τους με τα ονόματα εκείνων για τους οποίους ανακλήθηκαν οι αποφάσεις καθορισμού της ιθαγένειάς τους και είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του συγκεκριμένου εκλογικού τμήματος, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις, ώστε οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι να μην τους επιτρέψουν να ψηφίσουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις