Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτό είναι το "Παλάτι του Βασιλιά" στο Λάππα – Πώς θα αξιοποιηθεί ο χώρος– Του χρόνου έτοιμο το νέο δημοτικό σχολείο

Αυτό είναι το "Παλάτι του Βασιλιά&q...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Το παλιό παλάτι λειτουργούσε ως σχολείο αλλά «πληγώθηκε» από τον σεισμό του 2008

Τον Σεπτέμβριο του 2016 θα είναι έτοιμο το νέο Δημοτικό Σχολείο που χτίζεται στο Λάππα ενώ σε φάση ανακατασκευής και αξιοποίησης έχει μπει το παλιό, γνωστό και ως Παλάτι του Βασιλιά. Λέγεται ότι ο βασιλιάς χρησιμοποιούσε αυτό το κτίριο όταν πήγαινε στην περιοχή για κυνήγι.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου το σχολείο ετοιμάζεται και ακριβώς δίπλα μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην οποία θα φιλοξενούνται εκδηλώσεις, δράσεις, ημερίδες και συνέδρια. Την ίδια ώρα κατασκευάζεται  και το Γυμνάσιο Λουσικών, καθώς και  το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας, το οποίο θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο.

 

Το παλιό δημοτικό του Λάππα – Παλάτι του Βασιλιά θα ανακατασκευαστεί και θα λειτουργήσει ως εκθεσιακός χώρος.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Θανάση Ραυτακόπουλο το έργο δημοπρατήθηκε στις 26 Μαΐου ούτως ώστε το κτίριο να αναμορφωθεί ,με πόρους από to Leader. Σε αυτόν ο Σύλλογος Μαιών θα έχει θεματική έκθεση και θα προχωρά με σεμινάρια και μαθήματα για τον φυσιολογικό τοκετό. Ήδη υπήρξε ανάδοχος και σε ένα μήνα αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες. «Θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κτίριο ., ούτως ώστε να γίνονται σεμινάρια από τον Σύλλογο Μαιών. Η περιοχή μέσω αυτής της διαδικασίας θα αναβαθμιστεί ούτως ώστε  ο τόπος μας να ξεκινήσει σιγά – σιγά να πάρει μπροστά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις