Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Γιγάντια γέφυρα στον Αλφειό

Ηλεία: Γιγάντια γέφυρα στον Αλφειό

Για τον κλειστό αυτοκινητόδρομο

Πρόκειται για την κατασκευή της νέας γέφυρας του ποταμού Αλφειού πριν το Επιτάλιο, ένα έργο που έχει αναλάβει και κατασκευάζει η εταιρία J&P ΑΒΑΞ και εντάσσεται στο πλαίσιο του κλειστού αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα. Η νέα γέφυρα κατασκευάζεται παράλληλα και κατά μήκος της παλαιάς, η οποία θα συντηρηθεί και θα παραμείνει ως βοηθητική. Το μήκος της νέας γέφυρας θα είναι 450 περίπου μέτρα και το πλάτος του καταστρώματος 26 μέτρα, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, όπως και ολόκληρος ο αυτοκινητόδρομος, στο τμήμα από Πάτρα προς Πύργο.

Ένα μεγάλο εργοτάξιο έχει στηθεί στη δεξιά πλευρά της υπάρχουσας γέφυρας από τον περασμένο Ιούνιο ενώ τα πρώτα έργα αφορούν στις πασσαλομπήξεις για τη θεμελίωση της νέας γέφυρας.
Συγκεκριμένα, εδώ και μερικές εβδομάδες έχει αρχίσει η τοποθέτηση των πασσάλων οπλισμένου σκυροδέματος και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και η ανύψωση των βάσεων της νέας γέφυρας. Ολόκληρη η εργολαβία της εταιρίας ξεκινά από τον κόμβο του Λαμπετίου, και, όπως τονίζει ο εργοδηγός κ. Μανόλης Παπαγεωργίου, το έργο της γέφυρας ξεκίνησε πρώτο ως τεχνικά πιο δύσκολο και απαιτητικό. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο άλλο μεγάλο εργοτάξιο της εταιρίας ΤΕΡΝΑ, που κατασκευάζει τη γέφυρα στον ποταμό Πηνειό. Και οι δύο εταιρίες ανήκουν στην κοινοπραξία «ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ» που έχει αναλάβει την εκτέλεση και την εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου.


Οι εκτιμήσεις των αρμόδιων τεχνικών του έργου είναι ότι ο δρόμος θα παραδοθεί μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, ωστόσο οι εργασίες προσκρούουν κάποιες φορές και σε διάφορα απρόοπτα γεγονότα που δυσχεραίνουν την πρόοδο των έργων. Χοντρικά, πάντως, το τμήμα «Πάτρα – Πύργος» με βάση το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές του 2013.
Στο τμήμα Πατρών - Πύργου πραγματοποιούνται επίσης τοπογραφικές εργασίες (έρευνες εδάφους, έρευνες δικτύων κοινής ωφέλειας ΟΚΩ), εκτελούνται γεωτεχνικές έρευνες και καθαρισμός φυτικών στα ρέματα. Στο μεγαλύτερο μέρος του ο δρόμος αυτός ακολουθεί νέα χάραξη και θα είναι περίπου 14 χιλιόμετρα πιο σύντομος από τον υπάρχοντα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις