Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κεφαλονιά: Η Αστερίς σηματοδότησε τρια μονοπάτια στο Φισκάρδο και το γιορτάζει με την ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας

Κεφαλονιά: Η Αστερίς σηματοδότησε τρια μ...

Συναυλία της Ορχήστρας «Θανάσης Τσιπινάκης» με συμμετοχή του τραγουδιστή κ. Θωμαϊδη

Ο σύλλογος “η Αστερίς” ολοκλήρωσε την διαδικασία σηματοδότησης τριών μονοπατιών στο Φισκάρδο Κεφαλονιάς και μας καλεί σε συναυλία με μαντολίνα και κιθάρες για τον εορτασμό της ολοκλήρωσης του έργου.

Την Δεύτερα 28 Ιουλίου στις 21:00 μμ, ο Πολιτιστικός και Φιλοπεριβαλλοντικός σύλλογος Ρισιάνων “η Αστερίς”  διοργανώνει μαζί με την ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων με συμμετοχή του τραγουδιστή κ. Θωμαϊδη, την συναυλία «Τραγούδια για τα Μονοπάτια της Ερίσου». Η συναυλία θα δοθεί στην αρχή του  μονοπατιού του Φάρου και με φόντο το  λιμάνι του Φισκάρδου.

Η συναυλία διοργανώνεται για τον εορτασμό της ολοκλήρωσης της σηματοδότησης από τον σύλλογο “η Αστερίς”, μαζί με την πανελλήνια ομάδα «Μονοπάτια της Ελλάδας», τριών μονοπατιών μήκους έως 18 χιλιομέτρων τα οποία ξεκινούν από το Φισκάρδο. Τα μονοπάτια βρίσκονται σε μεγάλη έκταση μέσα στο πλούσιο παράκτιο δάσος κυπαρισσιών, αιωνόβιων ελιών, βελανιδιών και κουμαριών της χερσονήσου, Έρισος του Φισκάρδου. Διαθέτουν αρκετή σκιά για να περπατηθούν  εύκολα ακόμη και το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, το έργο σηματοδότησης που έλαβε το όνομα “Μονοπάτια της Ερίσου” περιλαμβάνει τα μονοπάτια “Φάρου”, “Κυπαρισσιών” και “Μπαταρία”.

Το μονοπάτι του Φάρου οδηγεί στον παλιό Ενετικό Φάρο του Φισκάρδου και στα ερείπια ενός μοναδικού μνημείου, της μεγαλύτερης Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής (6ος-8ος αιώνας)  στο Ιόνιο. Το μονοπάτι των Κυπαρισσιών ξεκινά από τον κόλπο Φώκι, που αγκαλιάζεται από το δάσος και διασχίζει τον παραδοσιακό οικισμό Τσελεντάτα. Εκεί, θα περπατήσετε ανάμεσα σε λιθόχτιστα σπίτια με βουκαμβίλιες και στέρνες αλλά και μέχρι την όμορφη εκκλησία του Αγίου Γερασίμου (είναι χτισμένη τον 18ο αιώνα και στο δάπεδο της, τα πλακάκια από σμάλτο, είχαν εισαχθεί από την Γαλλία). Η διαδρομή καταλήγει στον ερειπωμένο οικισμό της περιοχής Σπηλίοβουνο με το παλιό ελαιοτριβείο, τον ανεμόμυλο (που άλεθε κριθάρι και σιτάρι μέχρι και το 1950) και τις οροφές σπηλιών ολόγυρα (εξού και το όνομα της περιοχής). Τέλος, το μονοπάτι για την Μπαταρία σε μεταφέρει πότε στην καρδιά αυτού του δάσους (υπάρχουν σημεία κάτω από πυκνή βλάστηση που δεν φαίνονται ούτε μέσω των google maps) και πότε σε κόλπους για δροσερές βουτιές. Ξεκινά από το Φισκάρδο, περνά μέσα από γραφικούς οικισμούς και καταλήγει στην ομώνυμη περιοχή. Η περιοχή της Μπαταρίας υπήρξε γερμανική βάση κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με σκοπό τον έλεγχο του Ιονίου. Πλέον σώζονται μόνο οι τσιμεντένιες βάσεις του πυροβολικού. Το μονοπάτι τερματίζει στις παραλίες Κιμιλιά και Έμπλυση.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Paths of Greece («Μονοπάτια της Ελλάδας») ( http://pathsofgreece.gr/?p=1981

) για να δείτε αναλυτικά χάρτες και φωτογραφίες από τα μονοπάτια.

Ο Πολιτιστικός και Φιλοπεριβαλλοντικός σύλλογος Ρισιάνων “η Αστερίς” αναλαμβάνει διαρκώς δράσεις που προστατεύουν το περιβάλλον και προβάλλουν τον πολιτισμό της Κεφαλονιάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture