Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Νικολόπουλος: "Ολίγη… από Πάτρα στα έργα Σ.Δ.Ι.Τ που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση"

Ν. Νικολόπουλος: "Ολίγη… από  Πάτρα...

Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή προς την αρμόδια Υπουργό

Με αφορμή τις αποκαλύψεις για τα ακίνητα - «χρυσάφι»  που κατά δημοσιογραφικές πληροροφίες η Κυβέρνηση έχει έτοιμη και την προκήρυξη διαγωνισμού, μεταξύ των οποίων είναι το ακίνητο 270 στρεμμάτων όπου εκτεινόταν το εργοτάξιο της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, ο Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος έφερε σήμερα το θέμα στην Βουλή.

Σε Δελτίο Τύπου που απέστειλε αναφέρει:

"Ο κ. Νικολόπουλος ζητά να πληροφορήσει η Υπουργός την  εθνική αντιπροσωπεία για το επενδυτικό ενδιαφέρον των εν δυνάμει επενδυτών, για τους όρους χρήσης και τα αναπτυξιακά σχέδια. Επίσης ζητά να πληροφορηθούμε ποιοι συζητούν με την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου για την αξιοποίηση και ακόμα αν είναι αλήθεια ότι έγινε δορυφορική απεικόνιση για λογαριασμό Αράβων, που ήδη συζητούν με Υπουργούς της Κυβέρνησης.

Επίσης  ρωτά αν στα σχέδια που παρουσίασε η Κυβερνητική αντιπροσωπεία μαζί με τον αδελφό του Πρωθυπουργού στο πρόσφατο ταξίδι στον Αραβικό κόσμο, για την 50ετή εκμετάλλευση της έκτασης, περιλαμβάνεται η κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων, η κατασκευή μίας από τις μεγαλύτερες μαρίνες της περιοχής, η κατασκευή εμπορικών κέντρων και χώρων ψυχαγωγίας και εστίασης κ.α. Τέλος, μέσω του κοινοβουλευτικού λέγχου ο Αχαιός Βουλευτής εκφράζει την ελπίδα… να περιλαμβάνονται και έργα που είναι αναγκαία στην Πάτρα και τη δυτική Ελλάδα, μεταξύ εκείνων που ανακοίνωσε η Υπουργός Οικονομίας ότι θα χρηματοδοτηθούν μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.

Η Υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα προκηρυχθούν άμεσα, έργα προϋπολογισμού 2,09 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα προωθηθούν μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις περίπου 2. δισ. ευρώ. Μεταξύ των έργων είναι και επτά Αστυνομικές Διευθύνσεις και Υποδομές Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προϋπολογισμού 288 εκατομμυρίων ευρώ.  Επίσης, όπως ανακοινώθηκε θα προκηρυχθεί διαγωνισμός και για το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών.

Ο Βουλευτής με την ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Οικονομίας, ρωτά αν περιλαμβάνεται μεταξύ των Αστυνομικών Διευθύνσεων και των υποδομών Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, περιλαμβάνεται η Πάτρα ή άλλη Υπηρεσία στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα.

Η Υπουργός ανακοίνωσε επίσης τα κτήρια Νομαρχιών  θα απενταχθούν. Σύμφωνα την κ. Κατσέλη  η χρηματοδότηση των επενδύσεων θα ξεκινήσει από το 2011. Ο κ. Νικολόπουλος ρωτά επίσης την Υπουργό Οικονομίας αν θα απενταχθούν όλα τα κτήρια Νομαρχιών, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Νομαρχίας Αχαΐας στο Κοτρώνι της Πάτρας και αν ναι, γιατί, καλώντας την παράλληλα να απαντήσει ποια έργα εκ των 57-εκτός από τα κτήρια Νομαρχιών- που είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση θα απενταχθούν και γιατί δεν κρίνονται ώριμα από την νυν Κυβέρνηση ενώ είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη και είχαν ξοδευτεί μεγάλα ποσά για τις μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις