Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - καταγγελία στο thebest.gr: Περίμενε ασθενοφόρο επί 11 ώρες! Δραματική περιπέτεια ασθενούς μετά από χειρουργείο

Πάτρα - καταγγελία στο thebest.gr: Περίμ...

Δεν επιτρεπόταν η μεταφορά της με άλλο μέσο, πλην ασθενοφόρου

Δραματική περιπέτεια ασθενούς με το ΕΚΑΒ Πατρών καταγγέλει στο thebest.gr o Μιχαήλ Στρατουδάκης. Όπως αναφέρει ο αναγνώστης του thebest.gr ασθενής που είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση περίμενε έντεκα ώρες ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει σπίτι της, καθώς η κατάσταση της υγείας της δεν επέτρεπε τη μεταφορά της με άλλο μέσο.

Η καταγγελία έχει ως εξής:

"Χρειάσθηκε να παρέλθουν 14 ώρες από την ώρα που οι Ιατροί επέτρεψαν στην ασθενή να εξέλθει του Νοσοκομείου και 11 ώρες αφ’ ης δόθηκε η παραγγελία στο ΕΚΑΒ να την μεταφέρει σπίτι της!!!  λόγω βαρείας  χειρουργικής επεμβάσεως, οποία απαγόρευε την μεταφοράν δ’ άλλου μέσου. Από της 8ης πρωινής της 4ης Ιουνίου μέχρι την 11ην ώραν η κόρην της ασθενούσης  «έτρεχε» στις διοικητικές υπηρεσίες για να τακτοποιήσει τα της εξόδου. Τα πήγε στον Ιατρόν  και διαπίστωσε ότι έλειπε κάποια σφραγίδα. Πίσω πάλι για διόρθωση. Ευτυχώς το Νοσοκομείο έχει άριστο Ιατρικό και  Νοσηλευτικό προσωπικόν  και απαλύνει τις διοικητικές υστερήσεις.

Στις 11 το πρωί εστάλη ειδοποίηση με ΦΑΞ στο ΕΚΑΒ να μεταφέρει την ασθενούσα στο σπίτι της εντός του Δήμου Πατρέων. Και από αυτήν την στιγμή αρχίζει το δράμα. Η ώρα παρήρχετο και το ασθενοφόρο δεν φαινόταν πουθενά. Κατά την 3ην απογευματινήν ώρα η κόρη της ασθενούσης μετέφερε όλα τα χρειώδη  στο σπίτι τους , αφού την  διεβεβαίωσαν  ότι προηγούντο δύο μεταφορές  και ανέμενε από ώραν σε ώραν  την άφιξη και της Μητέρας της, την οποία συντρόφευε η αδελφή της από το πρωί. Περνούσε η ώρα και το ασθενοφόρο δεν φαινόταν. Τηλεφωνήματα για   πληροφορίες. Το άγχος στο αποκορύφωμα διότι η ασθενούσα ήταν σε βαρειά κατάσταση και έπρεπε να μεταφερθεί να ησυχάσει. Στις 8,15 το βράδυ τηλεφώνησα στο ΕΚΑΒ και μου απάντησε κάποια κυρία ότι το ασθενοφόρο πηγαίνει στη Πάτρα τον κ. Σ. και θα επιστρέψει να παραλάβει την ασθενή. Αν και σε φόρτο εκνευρισμού και  άφατης αγωνίας  δεν της είπα τίποτε άλλο. Εν τω μεταξύ  η ασθενής είχε φύγει από το δωμάτιο, την μετέφεραν στην είσοδο του Νοσοκομείου ,στην επικίνδυνη κατάσταση που ήταν, ημίγυμνη  και ανέμενε το ασθενοφόρο.   Οι κίνδυνοι πολλοί για αυτήν την μεταβατική κατάσταση. Ένα φορείο έπεσε στο αμαξίδιό της και λίγο να την ρίψει κατά γης με απρόβλεπτες συνέπειες.  Ένας νεαρός και αυτός έπεσε πάνω της με ανάλογους κινδύνους. Όλα αυτά στην είσοδο του Νοσοκομείου εν αναμονή του ασθενοφόρου!! Επικοινωνήσαμε εκ νέου με το ΕΚΑΒ. Θα έλθει είπαν. Αν κινδύνευε στην είσοδο που την είχαν πετάξει !!!δεν ανέφεραν λέξη!!

Τελικώς έφθασε στο σπίτι της στις 10. 10΄ το βράδυ!! ράκος, αφού  ανέμενε το ασθενοφόρο  επί 11 ώρες!!!!

Ερωτούμεν και ας απαντήσει κάποιος υπεύθυνος υπεύθυνα.

-          Πόσα ασθενοφόρα έχει το ΕΚΑΒ Πατρών;

-          Πόσοι ασθενείς ήταν για διακομιδή από τις 11 το πρωί;

-          Αν δεν υπήρχαν οχήματα του ΕΚΑΒ δεν έπρεπε να βρεθεί άλλο από άλλο Νοσοκομείο;

-          Το ασθενοφόρο που έφερε την πολύπαθη ασθενή δεν έγραφε  ΕΚΑΒ

-          Το ΕΚΑΒ που εδρεύει  στο Νοσοκομείο Πατρών είναι αυτοκέφαλο;

-          Αν ναι δεν έπρεπε  να  κατευθύνεται από το Νοσοκομείο;

-          Η ανθρώπινη υγεία σε ποίο βαθμό προτεραιότητος κατατάσσεται;

Συνοπτικώς και  χρονογραφικώς αναφέραμε ένα απερίγραπτο δράμα ασθενούς  και των οικείων, που δεν είναι δυνατόν να εξιλεωθεί με καμμία δικαιολογία. Να αναληφθούν φροντίδες ώστε όμοια φαινόμενα να εξαλειφθούν δια παντός.

Προσφάτως ψηφίσθηκε Νόμος  ο οποίος προβλέπει πρόστιμο μέχρι 30.000 Ευρώ αν ταλαιπωρήσει κάποιος ένα σκυλί!! Για την ταλαιπωρία των ανθρώπων τι προβλέπεται εν προκειμένω;  Έχει εξισωθεί με την των σκυλιών;

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις