"Αυτό που λέμε στους πολίτες είναι να σκεφτούν πριν πάνε στην κάλπη για ποιο πράγμα ψηφίζουν"
Τέσσερις μέρες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής, ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς μιλάει στο thebest.gr, αναφέρεται στο δίλημμα των εκλογών, μιλάει για το έργο του και για το προβάδισμα που έδωσε στην κοινωνική πολιτική έναντι της λακούβας, αναλύει το πρόγραμμα- εξαγγελία του βάση του οποίου οι καταστηματάρχες αντί να καταβάλουν τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο, θα μπορούν να προσλαμβάνουν ανέργους από τον ΟΑΕΔ, τα ...ρίχνει σε όσους τους άσκησαν πρωτοφανή- όπως λέει- πολεμική καθώς είχαν μάθει να κρατούν τον Δήμο όμηρο συμφερόντων και καλεί τους πολίτες να απαντήσουν στο κατεστημένο με την ψήφο τους και να του δώσουν την ευκαιρία να χτίσει πάνω στα θεμέλια που έβαλε στην πρώτη θητεία του που ήταν θητεία μετ΄ εμποδίων καθώς τα προβλήματα ήταν πολλά, ο Καλλικράτης ένα δύσκολο σταυρόλεξο και οι χρηματοδοτήσεις ανύπαρκτες.
Κύριε Δήμαρχε, ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το δίλλημα των εκλογών της Κυριακής για τον Δήμο της Πάτρας;
Το ερώτημα νομίζω είναι με ποια κριτήρια θα επιλέξουμε αυτόν που θα διοικήσει τον Δήμο και κατά συνέπεια την πόλη, την επόμενη πενταετία. Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουμε. Θέλουμε να ψηφίσουμε μόνο για να τιμωρήσουμε την κυβέρνηση και την τρόικα, ή να ψηφίσουμε και για την πόλη μας και για το μέλλον της;
Θέλουμε να ξαναδώσουμε την Πάτρα στα πολιτικά γραφεία που τόσα χρόνια έκαναν κουμάντο στον Δήμο, στους εργολάβους και στους καρεκλοκένταυρους, ή να επιλέξουμε την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πορεία που ξεκινήσαμε; Θα πάμε προς τα μπρος ή προς τα πίσω;
Αυτό που λέμε στους πολίτες είναι να σκεφτούν πριν πάνε στην κάλπη για ποιο πράγμα ψηφίζουν. Όσοι θέλουν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση και την Τρόικα μπορούν να το κάνουν στις ευρωεκλογές. Στις δημοτικές εκλογές πρέπει οι πολίτες να επιλέξουν με άλλα κριτήρια, αυτοδιοικητικά. Πρέπει να επιλέξουν για την Πάτρα. Εμείς πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε μια δεύτερη θητεία για να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε, αφού στην πρώτη, πέρα από την τεράστια- την πρωτοφανή θα έλεγα- πολεμική που δέχθηκε η παράταξή μας, παλέψαμε με τεράστια προβλήματα και καταφέραμε να βάλουμε τις βάσεις πάνω στις οποίες θα μπορέσουμε να χτίσουμε την επόμενη πενταετία.
Είναι νομίζω δίκαιο, αυτός που θα χτίσει, να είναι αυτός που έβαλε με κόπο, αγώνα και θυσίες, τα θεμέλια.
Όταν μιλάτε για γερά θεμέλια που μπήκαν επί της θητείας σας, μιλάτε για την τακτοποίηση των οικονομικών του Δήμου; Και κατά πόσο αυτό αφορά τους πολίτες πέρα από την απόδειξη της χρηστής διαχείρισης; Σε τι θα ωφεληθούν οι δημότες από αυτό;
Σαφέστατα, όταν μιλάω για γερές βάσεις, δεν μιλάω μόνο για το γεγονός ότι ξεχρεώσαμε τον Δήμο, αλλά και για το γεγονός ότι δρομολογήθηκαν πολύ μεγάλα έργα για την Πάτρα.
Αλλά ας ξεκινήσω από τα οικονομικά την τακτοποίηση των οποίων θεωρώ μεγάλο επίτευγμα της δημοτικής μας αρχής. Εμείς, όπως ξέρουν όλοι, δεν κληθήκαμε να διοικήσουμε τον Δήμο τις εποχές των παχέων αγελάδων, αλλά σε μια εποχή βαθιάς κρίσης για τους δημότες και για την αυτοδιοίκηση.
Και, σε αντίθεση με τους προκατόχους μας που άφησαν τα ταμεία καταχρεωμένα και τους προμηθευτές του Δήμου στην λίστα μακράς αναμονής, καταφέραμε όχι μόνο να κρατήσουμε τον Δήμο όρθιο, αλλά και να μην χρωστάμε ούτε ένα ευρώ. Και όλα αυτά παρά τις τεράστιες δυσκολίες που έφερε μαζί της η συγχώνευση των πέντε Δήμων και των τριάντα τριών Νομικών τους Προσώπων, παρά το ότι είχαμε έναν Δήμο με τριπλάσια έκταση αλλά με μόνο το 20 % των πόρων που είχαν οι προηγούμενοι και με 500 υπαλλήλους λιγότερους, από ό,τι στο παρελθόν… Παρά την δραστική μείωση των κρατικών πόρων ξεπληρώσαμε ήδη όλα τα χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που χρώσταγε ο Δήμος από χρόνια σε χιλιάδες Πατρινούς. Ο Δήμος και η ΔΕΥΑΠ λειτουργούν πλέον με ενεργητικό που μας επιτρέπει να εξασφαλίσουμε κοινοτικούς πόρους, να δρομολογήσουμε και να υλοποιούμε σημαντικά έργα που οι δημότες ανέμεναν επί δεκαετίες.
Και αυτό είναι που θα κάνουμε. Η επόμενη θητεία, θα είναι θητεία που οι κόποι μας θα μεταφραστούν σε οφέλη για τους πολίτες. Όπως εδώ και μήνες έχουμε πει, η κοινωνική πολιτική θα είναι το πρώτο μας μέλημα. Και βεβαίως η εικόνα της πόλης και το αναπτυξιακό της μέλλον.
Ο κ. Χριστόπουλος, σας κατηγόρησε ότι τα χρήματα για να ξεχρεώσετε, σας τα έδωσε η κυβέρνηση…
Όπως έχω πει και σε άλλη συνέντευξή μου είναι λογικό ο υποψήφιος της δεξιάς παράταξης κ. Χριστόπουλος να κόπτεται για να παρουσιάσει ότι έκανε έργο η κυβέρνηση που στηρίζει. Δεν επιτρέπεται όμως να λέει τόσο μεγάλες ανακρίβειες, όπως π.χ. να βαφτίζει δάνειο τα χρέη της Κυβέρνησης απέναντι στους ΟΤΑ. Αν ο κ. Χριστόπουλος πατούσε το πόδι του στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα γνώριζε ότι για να ληφθεί δάνειο, θα πρέπει να έχει ληφθεί απόφαση από το Σώμα και δεν θα άφηνε τον εαυτό του να εκτίθεται με αυτόν τον τρόπο.
Η αλήθεια των αριθμών δυστυχώς τον εκθέτει. Ξεχρεώσαμε και το τελευταίο ευρώ από τα 15 εκατ. των χρεών προς προμηθευτές του Δήμου και ρυθμίσαμε όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις. Από αυτά μόλις τα 5,5 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν από την κυβέρνηση, όχι ως έκτακτη εισφορά ή δάνειο, αλλά έναντι της ετήσιας υποχρέωσης του κράτους προς τους Δήμους από τα χρωστούμενα προηγούμενων ετών (1,5 εκατ. το χρόνο). Εξοφλήσαμε όλες τις υποχρεώσεις του Δήμου προς δημότες από το 2007 μέχρι σήμερα. Οι προμηθευτές πλέον πληρώνονται το πολύ σε 90 ημέρες. Το νοικοκύρεμα συνεχίζεται πλέον στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις του Δήμου προς προμηθευτές, μετά τις ρυθμίσεις που κάναμε.
Όλα αυτά χωρίς καμία αύξηση των δημοτικών τελών. Αυτή είναι η απάντησή μας στον κ. Χριστόπουλο.
Κύριε Δημαρά, ποιο είναι το έργο που έχει γίνει επί των ημερών σας; Κάποιοι εκ των αντιπάλων σας μιλούν για στασιμότητα της πόλης. Είναι έτσι;
Μερικές φορές, αυτό που ακούγεται γιατί κάποιοι έχουν σπεύσει να δημιουργήσουν εντυπώσεις εναντίον σου, δεν έχει σχέση με αυτό που συμβαίνει. Όλοι οι πολίτες βλέπουν ότι ένα όνειρο δεκαετιών για την Πάτρα παίρνει σάρκα και οστά, με την αποφασιστική συμβολή και την πολιτική βούληση της δικής μας δημοτικής αρχής. Μιλάω για την Κανακάρη που θα παραδοθεί στους Πατρινούς σε περίπου 10 μήνες, τον Απρίλιο του 2015.
Αυτή η δημοτική αρχή πέτυχε να κατασκευάσει ένα έργο, που δεν το κατάφεραν οι δήμαρχοι από το 1965 μέχρι σήμερα. Το έργο ήδη βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατασκευής του, ενώ η ολοκλήρωση της διάνοιξης θα δώσει τη δυνατότητα της συνολικής αναβάθμισης του κέντρου της Πάτρας, με πολλές νέες πεζοδρομήσεις και -το σημαντικότερο- θα αλλάξει την εικόνα που έχει σήμερα το κέντρο και θα συμβάλει αποφασιστικά στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα από τα μεγαλύτερα -αν όχι το μεγαλύτερο- έργο της Δημοτικής μας αρχής.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο συνεχίζεται απρόσκοπτα εντός χρονοδιαγράμματος, δύο βασικές αρτηρίες της Πάτρας, η νέα Κανακάρη και η οδός Κορίνθου θα αντιδρομηθούν, ενώ η οδός Μαιζώνος θα πεζοδρομηθεί, αλλάζοντας μια για πάντα την εικόνα του κέντρου της Πάτρας.
Οι αλλαγές που θα φέρουν όλα αυτά τα έργα στην καθημερινότητα θα αναβαθμίσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής.
Πέρα από αυτό, ήδη έχει ξεκινήσει το νέο δίκτυο ποδηλατόδρομων της Πάτρας, ένα έργο πνοής που θα καλύψει το σύνολο του δήμου, τόσο μέσα στην πόλη, όσο και στην παραλιακή διαδρομή από το νέο λιμάνι μέχρι το έλος της Αγυιάς.
Το συνολικό μήκος του δικτύου των ποδηλατόδρομων εκτείνεται στα 33 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 11 χιλιόμετρα θα λειτουργούν αποκλειστικά ως ποδηλατολωρίδες, ενώ στα υπόλοιπα 22 χιλιόμετρα τα ποδήλατα θα συνυπάρχουν με τα οχήματα. Στόχος είναι η δημιουργία δικτύου υποδομής, για την ασφαλή κυκλοφορία του ποδηλάτου.
Μία από τις πλέον σημαντικές και φιλόδοξες παρεμβάσεις, όμως, που θα συμβάλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου, αποτελεί η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων .
Επίσης σημαντικό έργο μας είναι η ανάπλαση ιστορικών συνοικιών, όπως της Γούβας, του Βλατερού κ.λ.π
Παράλληλα, σας θυμίζω την τεράστια συνεισφορά της δημοτικής μας αρχής στον τομέα του κυκλοφοριακού και της μεταφοράς με ένα μέσο που αγκάλιασε η νεολαία και που αλλάζει την νοοτροπία μας για τις μεταφορές. Με τον Προαστιακό, για τον οποίο σας μιλάω, 8.000 δημότες μεταφέρονται καθημερινά προς τη βόρεια πλευρά της πόλης και η μελέτη για τη μεταφορά και προς τη νότια πλευρά έχει παραδοθεί εδώ και τρεις μήνες στον Ο.Σ.Ε. με την ουσιαστική συνδρομή των μηχανικών του Δήμου.
Καστελόκαμπος, Ρίο, Άγιος Βασίλειος, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Ροίτικα κ.λ.π αποκτούν αποχέτευση και συντάσσονται μελέτες για τις περιοχές που στερούνται. Οκτώ περιφερειακές πλατείες ολοκληρώνονται.
Δύο δημοτικά σχολεία και το κτίριο για τα παιδιά με νοητική υστέρηση ήδη κατασκευάζονται. Δημοπρατήθηκε ήδη η κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων και εντός του έτους αρχίζει η κατασκευή του. Αναπτύχθηκε ένα σημαντικό δίκτυο αλληλεγγύης στην πόλη με τον τετραπλασιασμό των ωφελούμενων της τράπεζας τροφίμων, τα καθημερινά συσσίτια για τους απόρους, τις κοινωνικές ιματιοθήκες, το κοινωνικό φαρμακείο, ιατρείο, φροντιστήριο κλ.π.
Αυτό δεν είναι έργο; Τί είναι;
Πολλοί ωστόσο ισχυρίζονται ότι δεν προβάλατε το έργο σας
Θεωρήσαμε αδιανόητο, σε μια περίοδο που o κόσμος πεινάει, εμείς να χαλάμε χρήματα για προβολή.
Το 2010, όταν άλλοι διοικούσαν την πόλη, ο Δήμος δαπάνησε 1,3 εκατομμύρια ευρώ για προβολή. Το 2013, μόλις 250 χιλιάδες ευρώ και αυτά για τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις που επιβάλλει ο νόμος για προκηρύξεις έργων και διαγωνισμών.
Το 2010, ο Δήμος χάλασε για δημόσιες σχέσεις 926.000 ευρώ.
Το 2013 μόλις 58.000 ευρώ και αυτά για άκρως απαραίτητες ενέργειες που δεν αποσκοπούσαν στην προβολή του Δημάρχου ή των Αντιδημάρχων, αλλά σε υποχρεώσεις του Δήμου.
Ναι, το ξέρω το τίμημα. Ο κόσμος, δικαίως, θεωρεί ότι δεν έγινε έργο. Και λέω δικαίως γιατί, αφού δεν προβάλαμε όσα κάναμε, πώς να τα μάθει ο κόσμος;
Aλλά και σ ό,τι αφορά το προβάδισμα στην κοινωνική πολιτική έναντι της λακούβας,μ ε δεδομένα τα πενιχρά οικονομιά, επαναλαμβάνω ότι μεταξύ της λακκούβας και του άδειου στομαχιού ενός παιδιού, ή του φάρμακου ενός ανασφάλιστου ασθενή, προτεραιότητα έχει το άδειο στομάχι του παιδιού και ο ανασφάλιστος ασθενής.
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα για την Πάτρα και ιδίως για τη νεολαία, είναι η καταπολέμηση της ανεργίας. Έχετε ως παράταξη κάποια συγκεκριμένη πρόταση;
Εμείς δεν υποσχόμαστε χιλιάδες θέσεις εργασίας, όπως συμβαίνει από άλλους συνδυασμούς το τελευταίο διάστημα, αφού ο Δήμος δεν έχει αυτή τη δυνατότητα και αυτό είναι πολύ εύκολο να το αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε.
Ωστόσο, κάνουμε πράξη τα λεγόμενά μας ότι με νοικοκυρεμένα τα οικονομικά του Δήμου, θα μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη ημέρα, υλοποιώντας το όραμά μας για την Πάτρα του αύριο.
Με μοναδικό στόχο την ανάσχεση της ανεργίας κυρίως στις νέες ηλικίες, ο Δήμος Πατρέων είναι έτοιμος να υλοποιήσει άμεσα -από τις αρχές του 2015- ειδικό πρόγραμμα εργασίας, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ. Τα χρήματα του προγράμματος εξασφαλίζονται από τη χρηστή διαχείριση και αποτελούν μέρος του προϋπολογισμού που δεν θα λείψει από κανέναν δημότη και καμία δομή του δήμου.
Ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες εκπονείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στο οποίο οι καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής της Πάτρας θα έχουν τη δυνατότητα, αντί να καταβάλουν τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο, να προσλαμβάνουν ανέργους από τον ΟΑΕΔ.
Η πρόσληψη θα γίνεται σε ένα ή περισσότερα άτομα, για χρονικό διάστημα που θα προσδιορίζεται βάσει των χρημάτων που ο ιδιοκτήτης του καταστήματος θα έπρεπε να καταβάλει στον Δήμο για έναν χρόνο. Με λίγα λόγια, τα χρήματα που θα πρέπει να πληρώσει ένας καταστηματάρχης του κλάδου της εστίασης, θα χρησιμοποιούνται για την ανάσχεση της ανεργίας στην πόλης μας.
Η εμπλοκή του ΟΑΕΔ στο πρόγραμμα θα έχει να κάνει με την εξασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας πρόσληψης και της βεβαίωσης ότι ο προσλαμβανόμενος είναι άνεργος.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους (1/1/2015), όπου οι καταστηματάρχες που θα θελήσουν να συμμετέχουν σε αυτό, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ατελώς τις νέες άδειες κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.
Είπατε ότι δεχθήκατε πρωτοφανή πολεμική. Τι εννοείτε;
Δεν νομίζω ότι υπήρξε δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια που να δέχθηκε τόσο μεγάλο πόλεμο, πρώτα απ΄όλα από το κατεστημένο των κομματικών μηχανισμών, το ίδιο κατεστημένο που σιγοντάρισε ή προκάλεσε αντιδράσεις και εκ των έσω, καθώς πολλοί από αυτούς που υποτίθεται ότι άφησαν έξω την κομματική τους ταυτότητα για να συμπαραταχθούν με την ανεξάρτητη παράταξή μας, με το που είδαν τα δύσκολα, ή ότι δεν τους παίρνει για να κάνουν τα κόλπα τους, άρχισαν να ροκανίζουν την δημοτική μας αρχή από την πρώτη μέρα με τα γνωστά αποτελέσματα της απώλειας της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο που μας έδεσε τα χέρια. Είναι οι ίδιοι που στην πορεία επανέκαμψαν στους κομματικούς μηχανισμούς, και τώρα ζητούν με άλλα ψηφοδέλτια την ψήφο των Πατρινών.
Είναι οι γνωστοί περιοδεύοντες που το μόνο που δεν τους νοιάζει είναι η Πάτρα.
Είναι αυτοί που καταψήφιζαν μετά στο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα μετά μανίας, αποφάσεις που δεν καταψήφιζε ούτε η αντιπολίτευση. Είναι αυτοί που βομβάρδιζαν τα ΜΜΕ με ανακοινώσεις- ύβρεις και εμμονικά μανιφέστα κατά του Δημαρά.
Αυτούς θα τους επιβραβεύσουμε ή θα τους δείξουμε ότι η νοοτροπία τους αποτελεί παρελθόν; Είναι και αυτό ένα δίλημμα για τους πολίτες που ψηφίζουν την ερχόμενη Κυριακή.
Ξέρω επίσης ότι πληρώσαμε και το τίμημα της επιλογής μας να συγκρουστούμε με το ρουσφέτι, την μικροπολιτική και τη λογική του περίφημου πολιτικού κόστους.
Επιλέξαμε να είμαστε χρήσιμοι αν και δυσάρεστοι, παρά ευχάριστοι, αλλά άχρηστοι. Γι αυτό τολμήσαμε να σπάσουμε αποστήματα χρόνων. Να αποκαλύψουμε ανομίες που απομυζούσαν το Δήμο.
Ξεσκεπάσαμε το σκάνδαλο των νεκροταφείων και το στείλαμε στον εισαγγελέα.
Όπως, έστειλα στον εισαγγελέα, όποιο ζήτημα προέκυψε, ακόμα κι αν εμπλέκονταν κάποιοι που εγώ είχα τοποθετήσει σε θέσεις.
Έκανα και πάλι εχθρούς. Και ξεκαθαρίζω ότι στα θέματα εντιμότητας και διαφάνειας, θα συνεχίσω να κάνω εχθρούς, και στη νέα μου θητεία, όπου και όποτε προκύπτουν ενδείξεις κακής ή αμαρτωλής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.
Πολλά μπορεί να μού καταμαρτυρήσει κάποιος, όμως, ένα δεν θα επιτρέψω ποτέ να αμφισβητηθεί: η εντιμότητά μου.
Όσοι Πατρινοί μου δίνουν το χέρι θα ξέρουν ότι το χέρι που τους χαιρετάει είναι καθαρό. Και αυτό θα το υπερασπιστώ με κάθε θυσία, με κάθε τίμημα.
Ποιο είναι ο μήνυμα που στέλνετε στους Πατρινούς λίγο πριν την αναμέτρηση της Κυριακής;
Όπως είχα κάνει και στο Λιμάνι, όταν ήμουν πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, τα τρία πρώτα χρόνια νοικοκύρεψα τον φορέα, τον οποίο διοικούσα. Έπειτα βρήκα χρήματα, έφτιαξα τις μελέτες και ύστερα έκανα το έργο, το οποίο με ανέδειξε στη συνέχεια δήμαρχο.
Αυτό κάνει ο κάθε άνθρωπος και στο σπίτι του. Πρώτα τακτοποιεί και καθαρίζει και μετά στολίζει. Αυτό θα κάνω και για την Πάτρα που είναι το σπίτι του πολίτη και κάθε Δήμαρχος οφείλει έτσι να το αντιμετωπίζει.
Στην πρώτη μας θητεία, βάλαμε τις υγιείς βάσεις. Στη δεύτερη, θα χτίσουμε πάνω σε αυτές.
Η κοινωνική μας πολιτική είναι η πρώτη προτεραιότητα. Στην κρίση που περνάνε οι δημότες, η πόλη και το κράτος, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Αυτή είναι η προτεραιότητα της επόμενης θητείας μου ως δημάρχου.
Και αμέσως μετά, η καθημερινότητα του πολίτη. Η επόμενη θητεία μου θα είναι θητεία βελτίωσης της εικόνας της πόλης και της παροχής υπηρεσιών στους πολίτες. Με απλά λόγια οι πολίτες θα εισπράξουν τα οφέλη από τη τακτοποίηση του Δήμου.
Πιστεύω ότι οι Πατρινοί θα εκτιμήσουν την τιμιότητά μου και τη διαφάνεια με την οποία πορεύτηκα και θα μου εμπιστευθούν ξανά την πόλη τους, γιατί ξέρουν ότι στις μέρες μας η εντιμότητα των χειρισμών και η πάταξη της διαφθοράς είναι κριτήριο για ένα πιο καθαρό, πιο όμορφο, πιο ανθρώπινο και ελπιδοφόρο αύριο, σε μια πόλη και μια χώρα που έχουν ζήσει με τραγικό τρόπο τα αποτελέσματα της διαφθοράς που είχε πάντα το πρόσωπο των μεγάλων υποσχέσεων.
Είστε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα;
Βεβαίως και ναι. Έχω εμπιστοσύνη στους πολίτες της Πάτρας, ιδίως δε σε αυτούς που μου ασκούν σκληρή αλλά έντιμη κριτική. Το κριτήριο των πολιτών είναι αλάνθαστο.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr









