«Τα κορυφαία πολιτικά γεγονότα της Μεταπολίτευσης», όπως τα έζησε από τα έδρανα της Βουλής
Στις 23 Ιανουαρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60) η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Μπεκίρη (τ. Βουλευτή και τ. Υφυπουργού Παιδείας) «Τα κορυφαία πολιτικά γεγονότα της Μεταπολίτευσης», όπως τα έζησε από τα έδρανα της Βουλής.
Κατά την παρουσίαση θα μιλήσουν οι Προκόπης Παυλόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου, Βουλευτής και τ. Υπουργός, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Δικηγόρος, τ. Υπουργός και ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθηγητής Πανεπιστημίου, Βουλευτής και τ. Υπουργός.
Τη συζήτηση θα διευθύνει ο Τάκης Χατζής, Δημοσιογράφος.
Με το νέο του βιβλίο, το οποίο αποτελείται από 480 σελίδες, ο Βασίλης Μπεκίρης εκφράζει βέβαια τις προσωπικές του απόψεις, οι οποίες όμως είναι διασταυρωμένες με τις απόψεις σπουδαίων πολιτικών της περιόδου εκείνης, ώστε να υπάρχει αντικειμενικότητα στα εξιστορούμενα γεγονότα.
Στόχος βέβαια της ανωτέρω έκδοσης είναι η αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, οι οποίοι πρέπει να ενημερωθούν σωστά για την περίοδο της μεταπολίτευσης, διότι εκείνη την περίοδο (1974-2004) υπήρξαν πολλές διαστρεβλώσεις των περισσοτέρων γεγονότων από άτομα τα οποία εξυπηρετούσαν ξένα συμφέροντα ή ήσαν επηρεασμένα από τον μεγάλο κομματικό φανατισμό που είχε επικρατήσει την περίοδο εκείνη.
Έτσι, με την έκδοση αυτή δίδονται απαντήσεις στα σπουδαιότερα πολιτικά γεγονότα της περιόδου εκείνης, ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να συμπληρώσει τις γνώσεις με αντικειμενικότητα και ιστορική αλήθεια. Εκτός των ανωτέρω, σκοπός της έκδοσης του νέου βιβλίου του Βασίλη Μπεκίρη είναι και η ανάγκη να επανέλθει στην μνήμη πολλών καλοθελητών η αλήθεια, διότι πολλοί βάζουν εναντίον του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος, το οποίο προσέφερε τόσα πολλά στον τόπο μας και τα οποία ή τα έχουμε ξεχάσει ή σκοπίμως τα παραβλέπουμε, με αποτέλεσμα να ισοπεδώνουμε τα πάντα ή να υβρίζουμε εαυτούς και αλλήλους για ορισμένα λάθη του παρελθόντος.
Για το λόγο αυτό είναι ανάγκη, αφού εξαιρέσουμε τα τελευταία χρόνια που έγιναν πολλά λάθη, να θυμηθούμε:
Πώς απεκατεστάθη η Δημοκρατία το 1974, πώς ψηφίσθηκε το Σύνταγμα του 1975, πώς νομιμοποιήθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, πώς καθιερώθηκαν τα Κομματικά Συνέδρια, πώς πραγματοποιήθηκε η ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ και την ΟΝΕ, πώς ανέβηκε το βιοτικό επίπεδο του λαού, πώς επετεύχθη η διασφάλιση του Δημοκρατικού πολιτεύματος, πώς έγιναν τα μεγάλα έργα στον τόπο μας και τόσα άλλα, τα οποία έγιναν και τα οποία παραλείπω να αναφέρω σεβόμενος τον χώρο και τον χρόνο.
Θα ήταν όμως μεγάλη παράλειψη εάν δεν ανέφερα ότι την περίοδο αυτή (1974-2010) ο Ελληνικός λαός έζησε μία από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας του, χωρίς κινήματα, χωρίς πολέμους, χωρίς επαναστάσεις, χωρίς δικτατορίες και χωρίς φτώχεια, διότι τα τελευταία χρόνια ο λαός ευημέρησε και χάρις στην ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για τους λόγους αυτούς πρέπει να αναγνωρίσουμε, ότι την περίοδο εκείνη η χώρα απήλαυσε την καλύτερη Δημοκρατία, με ευημερία και ειρήνη του Ελληνικού λαού, πράγμα το οποίο δεν είχε συμβεί ποτέ στη χώρα μας τουλάχιστον μετά το 1821.
Έτσι, η Ελλάδα την περίοδο εκείνη σταμάτησε να είναι η παλιά «ψωροκώσταινα» και έγινε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










