Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο "σαΐνης" που έφυγε από τη ζωή είχε αρνηθεί τη βοήθεια του Κοινωνικού Οργανισμού - Το ίδιο και η άστεγη των Υψηλών Αλωνίων

Πάτρα: Ο "σαΐνης" που έφυγε απ...

Ο Κοινωνικός Οργανισμός φιλοξενεί αυτή τη στιγμή εννέα τουλάχιστον άτομα που δεν έχουν στέγη

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Άνω Πόλης έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του 75χρονου άστεγου την ημέρα των Χριστουγέννων. Ο 75χρονος που επί σειρά ετών αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας ήταν γνωστός στην Πάτρα με το προσωνύμιο "σαΐνης" και είναι ίσως η τελευταία γραφική μορφή της παλιάς πόλης.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του thebest.gr, ο 75 χρονος που ζούσε σε ένα παλαιό σπίτι στην οδό Δανιηλίδος, είχε αρνηθεί τη βοήθεια του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Ο 75χρονος που ήταν γνωστός κυρίως επειδή περπατούσε επί χρόνια χωρίς παπούτσια, είχε δεχθεί δυο φορές επίσκεψη κοινωνικού λειτουργού του Οργανισμού και είχε αρνηθεί να μεταφερθεί σε χώρο φιλοξενίας.

Την ίδια άρνηση έχουν συναντήσει οι άνθρωποι του Κοινωνικού Οργανισμού και με την άστεγη που κοιμάται στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα. Η γυναίκα έχει αρνηθεί επανειλημμένως τη βοήθεια και προτιμά το συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Παράλληλα έγινε προσπάθεια να προσεγγιστεί από ψυχολόγο αλλά η γυναίκα δεν διαπιστώθηκε πως αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός φιλοξενεί αυτή τη στιγμή εννέα τουλάχιστον άτομα που δεν έχουν στέγη, ενώ βρίσκεται σε συνεργασία με την Αστυνομία και άλλους φορείς, ώστε να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις αστέγων.

Μάλιστα έχει καλέσει και τους πολίτες να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα του Οργανισμού σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι κάποιος συνάνθρωπος έχει πρόβλημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις