Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η λαική ερμηνεύτρια Χριστίνα Μαραγκόζη μίλησε στο thebest.gr - "Οι καλλιτέχνες τραβάμε τα ίδια ζόρια με όλους λόγω της κρίσης αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξη"

Η λαική ερμηνεύτρια Χριστίνα Μαραγκόζη μ...

Η αγαπητή τραγουδίστρια που για χρόνια συνδέθηκε με τον Αντώνη Βαρδή θέλει πολύ μέσα στο 2014 να κάνει μία live μουσική εμφάνιση και στην Πάτρα

TOY TAKH Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΥ

Την γνωστή και με διαδρομή εικοσιπέντε και πλέον χρόνων στο Ελληνικό τραγούδι, λαική ερμηνεύτρια Χριστίνα Μαραγκόζη είχε την χαρά να συναντήσει το thebest.gr την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 το απόγευμα στην Πάτρα.

Η αγαπητή καλλιτέχνιδα που για πολλά χρόνια (πάνω από δέκα) συνδέθηκε καλλιτεχνικά αλλά και στην προσωπική της ζωή με τον σπουδαίο συνθέτη Αντώνη Βαρδή αποτελώντας ένα πολύ αγαπημένο καλλιτεχνικό δίδυμο, επισκέφθηκε την Πάτρα για να κάνει μία «γκεστ» μουσική εμφάνιση στο πρώτο γύρισμα της εκπομπής Talent Show τραγουδιού, στην κινηματογραφική αίθουσα του Ιντεάλ, στην Αγ. Νικολάου.

Η πρώτη αυτή εκπομπή του Talent Show που για 1η φορά γίνεται σε τοπικό επίπεδο, αναμένεται να προβληθεί στο τηλεοπτικό κανάλι Lepanto στις αρχές Ιανουαρίου του 2014.

Η Χριστίνα Μαραγκόζη προσηνής, απλή και με μία σεμνότητα σπάνια για τον καλλιτεχνικό χώρο, μας μίλησε κατ’ αρχάς για το νέο της κομμάτι που σηματοδοτεί και την δυναμική της επιστροφή στα δισκογραφικά πράγματα. Πρόκειται για το κομμάτι «Στο Μυαλό μου» σε στίχους και μουσική του Φοίβου που είναι και ο προπομπός ενός cd που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014. Μάλιστα το κομμάτι ήδη οπτικοποιήθηκε σε βίντεο κλιπ, το οποίο γυρίστηκε στην όμορφη Σκιάθο.

Το τραγούδι «Στο Μυαλό Μου» κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρεία «Spicy».

Η Χριστίνα Μαραγκόζη με την χαρακτηριστική βαθιά λαική φωνή, έχει γεννηθεί στην περιοχή της Καβάλας, στην Βόρειο Ελλάδα και μεγάλωσε στην Γερμανία.

Σε ηλικία 11 χρονών επέστρεψε με την οικογένεια της στην Ελλάδα και σπούδασε στην Δραματική σχολή Χατζίκου ενώ παράλληλα έκανε και μαθήματα φωνητικής και κιθάρας.

Η 1η της εμφάνιση στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας και η 1η της δισκογραφική παρουσία έγινε το 1987. Ήταν ο δίσκος με τίτλο «Σ’ ακολουθώ» με συνθέσεις του Αντώνη Βαρδή. Με τον Αντώνη Βαρδή έκανε τουλάχιστον 15-20 δίσκους, σε ορισμένους εκ των οποίων υπήρχαν και κομμάτια άλλων συνθετών.

Η Χριστίνα Μαραγκόζη να θυμίσουμε ότι έχει ακόμα συνεργαστεί με τους Χρήστο Νικολόπουλο, Γιάννη Σπανό, Τάκη Σούκα, Μανόλη Ρασούλη, Ιφιγένεια Γιαννοπούλου, Τασούλα Θωμαίδου, κ.α. Από τραγουδιστές έχει συνεργαστεί με τους Γιάννη Πάριο, Μαρινέλλα, Χαρούλα Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Γιάννη Πουλόπουλο, Σωτηρία Μπέλλου, Δημήτρη Μητροπάνο, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πίτσα Παπαδοπούλου, κ.α.

-Κυρία Μαραγκόζη μιλήστε μας για την συνεργασία σας με τον Φοίβο.

«Το “Στο Μυαλό μου” είναι ο προπομπός ενός νέου cd, το επόμενο τραγούδι θα βγει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα αργότερα. Το “Στο Μυαλό μου” είναι μία μοντέρνα ρούμπα όπου τον στίχο και την μουσική έχει γράψει ο Φοίβος. Είναι ένα διαφορετικό άκουσμα και στυλ από αυτά που έχω πει.

Είχα ξανασυνεργαστεί παλιότερα με τον Φοίβο και έτυχε και ξαναβρεθήκαμε, ήρθαν οι συγκυρίες έτσι κι έκανα αυτό το νέο τραγούδι μαζί του. Τον θεωρώ έναν πολύ ταλαντούχο δημιουργό. Όταν ένας άνθρωπος είναι τόσα χρόνια στον χώρο, καλώς ή κακώς κάτι θέλει να πει με αυτό».

-Από τις κατά καιρούς συνεργασίες σας με τόσους σημαντικούς συνθέτες τι έχει μείνει.

«Οι συνεργασίες και συμπράξεις αυτές έγιναν σε μία καλή εποχή που καμιά σχέση δεν έχει με το τώρα. Ήταν πιστεύω μία εποχή ιδιαίτερα καλή γιατί ο κόσμος άκουγε φωνές και ενδιαφερόταν για τις φωνές κι όχι τόσο για το βλέπειν όσο για το ακούειν, οπότε θεωρώ ότι ένας τραγουδιστής αυτό πουλάει και δίνει, την φωνή του. Αν είναι και ωραίος, εμφανίσιμος καλώς αλλά πρωταρχικό ρόλο πρέπει να παίζει η φωνή. Ήταν εποχές ανεπανάληπτες και δημιουργικές που άφησαν ωραία τραγούδια».

-Με τον Αντώνη Βαρδή ήσασταν ένα αγαπημένο δίδυμο. Το ότι ήσασταν και ζευγάρι στην ζωή λειτουργούσε ενίοτε ανασταλτικά για σας.

«Είναι αλήθεια ότι υπήρχε “χημεία” μεταξύ μας και ο κόσμος μας αγαπούσε και μας στήριζε. Μας ήθελαν μαζί. Ξέρετε όταν βλέπεις κλασικά ζευγάρια όπως στην κινηματογραφική οθόνη, σαν τον Παπαμιχαήλ με την Βουγιουκλάκη τους ήθελες μαζί και όχι χώρια γιατί έτσι ήταν το όλο παραμυθένιο σκηνικό. Σε προσωπικό επίπεδο που με ρωτήσατε, θα έλεγα ότι ναι ήταν ανασταλτικός παράγοντας το γεγονός ότι ήμασταν ζευγάρι και στην ζωή».

-Κυρία Μαραγκόζη μετά από τόσα χρόνια δουλειά και εμπειρίας στο ελληνικό πεντάγραμμο τι θεωρείτε ότι έχετε αφήσει ως τώρα ως καλλιτέχνιδα.

«Πάντα ήμουν εγώ, αληθινή, ο εαυτός μου. Ήμουν εγώ με την φωνή που έχω κι αυτό έδωσα. Ήθελα πάντοτε να πω καλά τραγούδια κι αν άφησα, θα φανεί αργότερα».

- Κυρία Μαραγκόζη γιατί αυτή η απουσία σας τα τελευταία χρόνια από τα δισκογραφικά πράγματα.

«Ήθελα να κρατήσω μία απόσταση γιατί είδα ότι γίνονταν πράγματα που δεν μου άρεσαν καθόλου. Υπήρχε ένα πανηγυράκι στην δισκογραφία γενικότερα κι έκανα λίγο πίσω να δω τα πράγματα από μία απόσταση. Έπαιξε σίγουρα ρόλο και το ότι έγινα μαμά (έχει αποκτήσει ένα κοριτσάκι που είναι σήμερα 9,5 ετών) σε αυτό το διάστημα.

Παρόλ’ αυτά έκανα διάφορα πράγματα όπως συναυλίες. Έκανα δουλειές σε όχι τόσο εμπορικούς χώρους και ήταν καθαρά επιλογή μου, οι οποίες δεν είχαν τα φώτα της δημοσιότητας και δεν ακούστηκαν. Δεν ήταν λοιπόν ότι απείχα από τα πράγματα εντελώς».

- Πιστεύετε ότι στον χώρο υπάρχει μία λίγο περίεργη αντιμετώπιση κι ένας αποκλεισμός προς τους παλιότερους, καταξιωμένους καλλιτέχνες.

«Το ένιωσα και θα έλεγα ότι υπάρχει ένα σχεδόν “ρατσιστικό” θέμα αντιμετώπισης προς εμάς τους παλιότερους, κάτι που γίνεται μόνο στην Ελλάδα, στο εξωτερικό αντίθετα υπάρχουν ευκαιρίες και σεβασμός. Πάρτε για παράδειγμα τον Τομ Τζόουνς που ξαναέκανε επιτυχημένες εμφανίσεις και τραγούδια, θα μου πείτε όμως άλλα τα μεγέθη εκεί κι άλλα εδώ. Είμαι υπέρ πάντως να βγαίνουν νέοι καλλιτέχνες αρκεί όμως να είναι καλοί. Το να ακούμε σε τραγούδια ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να δώσουν ενώ αντίστοιχα υπάρχουν άνθρωποι της ίδιας ηλικίας που κάθονται στα σπίτια τους, το θεωρώ απαράδεκτο. Ξέρω εκπληκτικούς τραγουδιστές που δεν έχουν το μέσο να δουλέψουν και κάθονται στα σπίτια τους».

-Τι καινούριο ετοιμάζετε από live μουσικές εμφανίσεις.

«Θα κάνω συναυλίες. Φεύγω για την Αμερική σε 10 ημέρες με το συγκρότημα μου για συναυλίες και μετά τις γιορτές επιστρέφοντας στην Ελλάδα θα είμαι σε ένα μουσικό σχήμα στην Θεσσαλονίκη. Θέλω να έρθω να τραγουδήσω και στην Πάτρα όπου έχω πολλά χρόνια να εμφανιστώ εδώ σε κάποιο χώρο. Η τελευταία φορά στην Πάτρα ήταν σε έναν ωραίο χώρο όπου είχα κάνει ένα αφιέρωμα τιμής ένεκεν στην Πόλυ Πάνου, τέτοιες φωνές πραγματικά δεν ξαναγεννιούνται».

-Τέλος κυρία Μαραγκόζη να σας ρωτήσω και την άποψη σας για την κρίση στην Ελλάδα κι αν είστε αισιόδοξη ότι θα αλλάξουν τα πράγματα.

«Η δική μας δουλειά έχει πληγεί περισσότερο θα έλεγα. Είναι εξάλλου μία δουλειά που μπορεί πια να θεωρηθεί πολυτέλεια. Ο κόσμος έχει τα βασικά του προβλήματα και δεν έχει και τη διάθεση πια, όχι μόνο τα χρήματα. Τραβάμε τα ίδια ζόρια όπως όλοι και δεν αποτελούμε εξαίρεση αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξη. Είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και θέλω όλο αυτό που περνάμε, να το αντιμετωπίζουμε λίγο πιο θετικά».

*Οι παλιότερες φωτό της Χριστίνας Μαραγκόζη είναι από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Οι φωτογραφίες της Χριστίνας Μαραγκόζη στην Πάτρα είναι της Φαύστας Φραντζή.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture