Το φιλμ "Thor 2, Σκοτεινός Κόσμος" θα προβάλλεται και τρισδιάστατο
Από αυτή την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 ξεκινά να προβάλλεται στην Ελλάδα (και στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα) το «Τhor 2, Σκοτεινός Κόσμος» όπου πρωταγωνιστεί και πάλι ο εντυπωσιακός στην όψη Αυστραλός ηθοποιός Κρις Χέμσγουωρθ.
Η ταινία που είναι μία υπερπαραγωγή με φημολογούμενο κόστος 170 εκατομμύρια δολάρια, πηγαίνει αρκετά καλά στα Αμερικάνικα ταμεία με τις εισπράξεις σε 2 εβδομάδες προβολής να έχουν φτάσει ήδη τα 150 εκατομμύρια δολάρια.
Το φιλμ είναι για 2η συνεχή εβδομάδα στην 1η θέση του Αμερικάνικου box office ενώ και οι κριτικές είναι σχετικά καλές, όχι όμως το ίδιο θετικές με την 1η ταινία του 2011 που είχε σκηνοθετήσει ο Άγγλος ηθοποιός Κένεθ Μπράνα και είχε κάνει εισπράξεις διεθνείς, της τάξης των 450 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Κένεθ Μπράνα τελικά δεν δέχτηκε να σκηνοθετήσει το σίκουελ και την θέση του στο σκηνοθετικό πηδάλιο της επικής περιπέτειας φαντασίας «Thor 2, Σκοτεινός Κόσμος» που βασίζεται στον δημοφιλή κόμικ ήρωα της Marvel, ανέλαβε ο 54χρονος Αμερικανοκαναδός Άλαν Τέιλορ που έχει γυρίσει επεισόδια σε γνωστές και πολύ επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως το «Mad Men», το "The Sopranos" και το επικό «Game of Thrones».
Ο επιβλητικός Βίκινγκ πολεμιστής Thor τον οποίο υποδύεται ξανά ο χαρισματικός και ψηλός ηθοποιός Κρις Χέμσγουωρθ, καλείται αυτή τη φορά να σώσει τη Γη και τους Εννέα Κόσμους από έναν μυστηριώδη εχθρό που υπάρχει πριν από το ίδιο το σύμπαν, καθώς μια αρχαία φυλή επικίνδυνων ξωτικών με αρχηγό τον εκδικητικό Malekith (στο ρόλο ο 50χρονος Άγγλος Κρίστοφερ Έκλεστον) σκοπεύει να βυθίσει τα πάντα στο σκοτάδι και να καταστρέψει την πατρίδα του Thor, τον πλανήτη Άσγκαρντ.
Αντιμέτωπος με έναν εχθρό που ούτε ο βασιλιάς Όντιν (στο ρόλο ξανά ο 76χρονος Άγγλος ηθοποιός Άντονι Χόπκινς της "Σιωπής των Αμνών"), ούτε ο λαός του Άσγκαρντ μπορούν να αντέξουν, ο Θορ καλείται να ξεκινήσει το πιο επικίνδυνο και προσωπικό μέχρι τώρα ταξίδι του. Αυτό που θα τον επανασυνδέσει με την αστροφυσικό Τζέιν Φόστερ (Νάταλι Πόρτμαν) και θα τον αναγκάσει να θυσιάσει το πάντα, για να σώσει τους άλλους.
Ο Θορ θα χρειαστεί βοήθεια για να νικήσει τα Σκοτεινά Ξωτικά. Θα καταφέρει άραγε να εμπιστευτεί στην μάχη αυτή τον ετεροθαλή αδελφό του Loki που ήταν η νέμεση του στην πρώτη ταινία. Τον Loki ενσαρκώνει και πάλι ο 32χρονος Τομ Χίντλεστον (Το Άλογο του Πολέμου του Στίβεν Σπίλμπεργκ).
Η έναρξη προβολής του «Thor 2» ήταν μεγαλειώδης στις ΗΠΑ ενώ εξίσου καλά πάει όπου κι αν προβάλλεται. Όπως γράφτηκε, η εκκίνηση του ήταν ισχυρότερη και καλύτερη από εκείνη της πρώτης ταινίας και σίγουρα σε αυτό συνέβαλε η τεράστια επιτυχία της περσινής ταινίας "The Avengers" που είχε συγκεντρώσει όλους μαζί τους υπερήρωες της Μάρβελ, ανάμεσα τους και τον Thor!
Ο γοητευτικός 30χρονος Κρις Χέμσουωρθ που θυμίζει στο πρόσωπο λίγο τον Μπραντ Πιτ καθότι κι αυτός είναι ξανθός, έπαιξε φέτος και στο «Rush» του Ρον Χάουαρντ έναν πρωταθλητή πιλότο της φόρμουλα 1, της δεκαετίας του ’70.
Το καστ του νέου Thor, συμπληρώνουν οι ηθοποιοί Stellan Skarsgård (που είναι Δανός και ξεκίνησε την καριέρα του κοντά στον Λαρς Φον Τρίερ ενώ πλέον κάνει καριέρα στο Χόλυγουντ), Idris Elba, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Kat Dennings, Ray Stevenson, Tadanobu Asano, Jaimie Alexander, Rene Russo και ο Ζάκαρι Λέβι.
Η λαμπερή πρεμιέρα της ταινίας είχε λάβει χώρα στη διάσημη πλατεία Λέστερ του Λονδίνου στις 22 Οκτωβρίου 2013 ενώ χθες Τρίτη 19/11/2013 η εταιρεία διανομής Feelgood διοργάνωσε στην Αθήνα στο Village, The Mall μία ειδική αβάντ πρεμιέρ του φιλμ παρουσία πολλών σινεφίλ.
Να προσθέσουμε ότι το φιλμ που έχει διάρκεια 1 ώρα και 50 λεπτά θα προβάλλεται και τρισδιάστατο.
Επιμέλεια - Τάκης Γ. Μαρτάτος


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








