Μόλις το 9,2% είναι κάτοχος μεταπτυχιακού
Χωρίς υψηλά προσόντα φέρονται να είναι περίπου οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς από τους 607.516 εργαζόμενους σχεδόν οι πέντε στους δέκα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ παράλληλα μόλις το 40% των υπαλλήλων ξέρει να χειρίζεται ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πρόσληψη 15.000 δημοσίων υπαλλήλων θέλει ο Μητσοτάκης στη θέση όσων απολυθούν.
Από την «ακτινογραφία» αυτή του Δημοσίου, προκύπτει πως οι Δημόσιοι υπάλληλοι με υψηλά προσόντα είναι ακόμη πιο λίγοι από τους απόφοιτους πανεπιστημίου, καθώς από το σύνολο των εργαζομένων μόλις το 9,2% είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (55.825 εργαζόμενοι) και το 3,4% κάτοχος διδακτορικού (20.762), αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα».
Παράλληλα, η έρευνα έδειξε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα ηλεκτρονικά αναλφάβητοι, καθώς οι 6 στους δέκα δεν έχουν γνώσεις επεξεργασίας κειμένου και δεν μπορούν ούτε να συνδεθούν στο Διαδίκτυο, ενώ παράλληλα μόλις το 35,3% μπορεί να στείλει ένα e mail. Βέβαια, σε αυτή την έρευνα πρέπει να προσμετρηθεί πως άμεση απαίτηση για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή υπάρχει στους διοικητικούς υπαλλήλους.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










