Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εξαιρετικά περιορισμένα τα κονδύλια για την πυρασφάλεια στο Νομό Αχαΐας

Εξαιρετικά περιορισμένα τα κονδύλια για ...
Ξανάλατος Νίκος

«Πρόσφατες εκτιμήσεις ειδικών κάνουν λόγο για αναμονή ενός ιδιαίτερα θερμού καλοκαιριού…»

Την ανάγκη αύξησης των διατιθέμενων κονδυλίων για την πυρασφάλεια στο Νομό Αχαΐας τονίζει ο Βουλευτής Αχαΐας Μιχάλης Μπεκίρης με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.Ο Αχαιός πολιτικός επισημαίνει ότι τα διατιθέμενα κονδύλια επαρκούν μόλις και μετά βίας για τον καθαρισμό των δρόμων, ενώ ο καθορισμός των δασών φαίνεται πως αναβάλλεται επ’ αόριστον.

Ο κ. Μπεκίρης αναφέρει πως τα μεγάλα δάση της Στροφιλιάς, ο εναπομείνας δασικός πλούτος στην Αιγιάλεια και τα δάση στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας όπως το Δασύλιο, το Γηροκομείο, ο Ομπλός και του Ρωμανού αφήνονται στο έλεος του Θεού.

Ο κ. Μπεκίρης καταλήγει αιτούμενος από τον αρμόδιο υπουργό τα  στοιχεία που αναφέρονται στα ακριβή κονδύλια που έχουν διατεθεί για τη  πυρασφάλεια στο Νομό Αχαΐας και ρωτώντας εάν θεωρεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τα ποσά αυτά επαρκή για την πλήρη προετοιμασία και προστασία του Νομού από ενδεχόμενες εκτεταμένες πυρκαγιές. Tο πλήρες κείμενο της ερώτησης ειναι:

«Πρόσφατες εκτιμήσεις ειδικών κάνουν λόγο για αναμονή ενός ιδιαίτερα θερμού καλοκαιριού γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης και επέκτασης πυρκαγιών.  Τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας την εμπειρία μεγάλης έκτασης πυρκαγιών, επενδύθηκαν σημαντικά ποσά στην πυρασφάλεια.

Φέτος φαίνεται πως η οικονομική συγκυρία στην οποία με ευθύνη της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ διάγει η χώρα, επιφέρει μεταξύ άλλων εξαιρετικά σημαντικές περικοπές στα κονδύλια που διατίθενται για πυρασφάλεια.

Ειδικά στον πολύπαθο νομό της Αχαΐας, οι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα εγκριθείσες και διατεθείσες πιστώσεις, φαίνεται πως οριακά επαρκούν για την για τον καθαρισμό των δρόμων.  Για την πρόσληψη εργατών που θα ασχοληθούν με τον καθαρισμό των δασών δεν έχουν εγκριθεί και όπως διαφαίνεται δεν θα εγκριθούν τα αιτηθέντα από το Δασαρχείο κονδύλια.

Τα μεγάλα δάση της Στροφιλιάς, ο εναπομείνας δασικός πλούτος στην Αιγιάλεια και τα δάση στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας όπως το Δασύλιο, το Γηροκομείο, ο Ομπλός και του Ρωμανού φαίνεται πως αφήνονται στο έλεος του Θεού.

Κατόπιν των ανωτέρω, και λαμβάνοντας υπόψη την απόλυτα δικαιολογημένη αγωνία των κατοίκων της Αχαΐας αλλά και κάθε περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένου συμπολίτη μας, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός τι κονδύλια έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα για την πυρασφάλεια της Αχαΐας και αν αυτά επαρκούν για την πλήρη προετοιμασία και προστασία του Νομού από ενδεχόμενες εκτεταμένες πυρκαγιές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις