Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμοι αδυνατούν να πληρώσουν το προσωπικό τους!

Δήμοι αδυνατούν να πληρώσουν το προσωπικό τους!

Ερώτηση Τσίπρα προς τον υπουργό Εσωτερικών

"Σε δεινή θέση βρίσκονται οι Δήμοι και οι Κοινότητες της χώρας, αδυνατώντας να καλύψουν τις δαπάνες για τη στοιχειώδη λειτουργία τους, όπως δαπάνες για μισθοδοσία, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς κ.λπ.", αναφέρει σε ερώτηση που κατέθεσε πριν λίγο στη Βουλή, προς του υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας προσθέτει ότι η απόδοση των σχετικών ποσών προς τους ΟΤΑ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, που κατανέμονται με κοινή Υπουργική Απόφαση στις Αρχές κάθε έτους, καθυστερεί αδικαιολόγητα από την Κυβέρνηση με σοβαρότατες επιπτώσεις στη λειτουργία των ΟΤΑ.

Σε πρόσφατη συνάντηση της ΚΕΔΚΕ με τον υπουργό Οικονομικών δε δόθηκε καμία απολύτως απάντηση ή λύση για το τι μέλλει γενέσθαι με την απόδοση της φετινής - ήδη μειωμένης κατά 35% με βάση τον προϋπολογισμό - τακτικής επιχορήγησης των δήμων.

Ήδη, αρκετοί δήμοι της χώρας, δεν έχουν καταβάλει τη μισθοδοσία του τρέχοντος μήνα και ακόμη περισσότεροι δυσκολεύονται να καταβάλλουν το πετσοκομμένο δώρο, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και καταλήγει: Το μνημόνιο, η δημοσιονομική πειθαρχία που επιβάλλει και στους ΟΤΑ η επιδίωξη να εμφανίσει η κυβέρνηση μείωση των δαπανών, δε συμβαδίζουν με διακηρύξεις για αποκέντρωση, δημοκρατικό προγραμματισμό διαφάνεια κ.λ.π..


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις