Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

O Μπεν Άφλεκ πρόσθεσε κι άλλα βραβεία στο τσεπάκι του με την θαυμάσια "Αργώ" του

O Μπεν Άφλεκ πρόσθεσε κι άλλα βραβεία στ...
Μαρτάτος Tάκης

Όλα πλέον δείχνουν ότι η εξαιρετική αυτή ταινία θα φύγει με το κορυφαίο Όσκαρ στην απονομή της προσεχούς Κυριακής

Η ταινία του συμπαθούς Αμερικανού ηθοποιού Μπεν Άφλεκ «Επιχείρηση Αργώ» που συνεχίζει να προβάλλεται και στην Πάτρα, στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε, συνεχίζει την θριαμβευτική της πορεία προσθέτοντας δύο ακόμη σημαντικά βραβεία, το εκ των οποίων προήλθε από το Συνδικάτο των Αμερικανών Σεναριογράφων (Writers Guild Awards) την περασμένη Κυριακή 17/2.

Στην ίδια απονομή η ταινία «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπιγκελόου για τον περιπετειώδη εντοπισμό και εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, διακρίθηκε με το βραβείο πρωτότυπου σεναρίου ενώ η «Επιχείρηση Αργώ» κέρδισε το βραβείο του διασκευασμένου σεναρίου για την εξαιρετική δουλειά του Κρις Τέριο.

Στο μεταξύ το Σάββατο 16/2 ο 40χρονος Μπεν Άφλεκ που έχει αδικηθεί κατά γενική ομολογία που δεν συμπεριλήφθηκε στην 5άδα των υποψηφίων σκηνοθετών στα Όσκαρ, απέσπασε με την «Επιχείρηση Αργώ» και το βραβείο του καλύτερου μοντάζ δραματικής ταινίας από την Αμερικάνικη Ένωση Κινηματογραφικών Μοντέρ ACE Eddie award ενώ η ταινία του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ «Οδηγός αισιοδοξίας» τιμήθηκε με το αντίστοιχο βραβείο στην κατηγορία κωμωδίας/μιούζικαλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον 16 φορές συνέπεσε η ταινία που κέρδισε το βραβείο των μοντέρ στην κατηγορία δραματικής ταινίας να αποσπάσει και το Όσκαρ!

Τα βραβεία του Σωματείου Σεναριογράφων της Αμερικής ήταν και τα τελευταία μεγάλα βραβεία ένωσης πριν την πολυαναμενόμενη τελετή απονομής των Όσκαρ που είναι την προσεχή Κυριακή 24/2.

Όπως πλέον γράφεται και εκτιμάται από τους κριτικούς και τους ειδήμονες περί των κινηματογραφικών, είναι τέτοια η φόρα που έχει πάρει η εξαιρετική πραγματικά ταινία «Επιχείρηση Αργώ» του Μπεν Άφλεκ που φαίνεται πλέον δύσκολο και απίθανο να χάσει το Όσκαρ της καλύτερης ταινίας.

Το «Argo» διεκδικεί συνολικά 7 Όσκαρ ενώ ο μεγάλος αντίπαλος είναι αναμφίβολα ο «Λίνκολν» του Σπίλμπεργκ που διεκδικεί 12 Όσκαρ.

Το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για τον Κρις Τέριο μοιάζει επίσης σίγουρο.

Ο Τέριο είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά και διασκευή στη μεγάλη οθόνη της αληθινής και άγνωστης έως το 1997, ιστορίας διάσωσης έξι Αμερικανών υπαλλήλων της πρεσβείας των ΗΠΑ από έναν πράκτορα της CIA (τον υποδύεται ο Άφλεκ) στο εξεγερμένο Ιράν (περίοδο της Ισλαμικής επανάστασης) το 1980.

Τέλος να αναφέρουμε ότι στις 23 Φεβρουαρίου θα δοθούν τα «Independent Spirit Awards 2013», βραβεία του ανεξάρτητου σινεμά, καθώς και τα περίφημα Χρυσά Βατόμουρα-Razzies που βραβεύουν τις χειρότερες ταινίες και ηθοποιούς της χρονιάς.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture