Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Νέα ποιητική συλλογή, "Τα Δεδομένα" κυκλοφόρησε ο Πατρινός λογοτέχνης και δικηγόρος Σπύρος Βρεττός

Νέα ποιητική συλλογή, "Τα Δεδομένα&...

Το βιβλίο εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2012 από τον Γαβριηλίδη και θα παρουσιαστεί στην Πάτρα μέσα στον Δεκέμβριο

Η νέα ποιητική συλλογή του Πατρινού λογοτέχνη και δικηγόρου Σπύρου Βρεττού κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης και έχει τον τίτλο «Τα Δεδομένα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Δεκέμβριο του 2012 στην αίθουσα του Δικηγορικού συλλόγου της Πάτρας.

Ο Σπύρος Λ. Βρεττός έχει γεννηθεί στη Λευκάδα το 1960. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται ως δικηγόρος στην Πάτρα. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές. Η εμφάνιση του στο χώρο των γραμμάτων, έγινε το 1985 με τη συλλογή «Ως Αζτέκοι στις Αζόρες», εκδόσεις Πλέθρον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πέντε πρώτες ποιητικές του συλλογές έχουν μεταφραστεί από τον Φίλιπ Ραμπ στα αγγλικά ("Collected Poems", Shoestring Press 2000) ενώ ανθολογία ποιημάτων του εκδόθηκε στην Ιταλία σε μετάφραση Μάσιμο Κατσούλο ("Il postscriptum della storia", Atelier 2005).

Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη κυκλοφορούν οι ποιητικές του συλλογές «Πράξη Διπλή» (2003) και «Συνέβη» (2007) καθώς και η μελέτη του για τον λογοτέχνη Κώστα Καρυωτάκη.

Περιγραφή του νέου ποιητικού βιβλίου «Τα δεδομένα»

Η Εύα του είπε: Για ποιου θεού τη χάρη ούτε ματιά δεν έριξα έξω από τον παράδεισο που νόμιζα πως υπάρχει; Εντάξει. Το δέντρο εκείνο στην αυλή το φύτεψες για μένα. Κι ούτε μου απαγόρευσες τον ίσκιο του. Κι ήσουν εσύ το φύλλωμα όταν αυτό δεν είχε.

Όμως, δεν θα σου πω πως με αγάπησες. Δεν θα σου πω πως ασφαλώς και πως με αρνήθηκες. Φαντάζουν και τα δύο δύσκολα πολύ να τα παλέψω. Μα θα σου πω για τον παράδεισο που έφτιαξες κι ήταν απ' την αρχή χωρίς νερά και δίχως δέντρα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture