Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τα πρώτα φαβορί και στοιχήματα για τα βραβεία Όσκαρ του 2013

Τα πρώτα φαβορί και στοιχήματα για τα βρ...

Οι ταινίες «Life of Pi», «Lincoln», «Επιχείρηση Αργώ» και «The Master» δείχνουν να προπορεύονται στις έως τώρα συζητήσεις

Μπορεί να μας χωρίζουν 3 μήνες έως τις 10 Ιανουαρίου του 2013 που θα ανακοινωθούν φέτος οι υποψηφιότητες των προσεχών βραβείων Όσκαρ (οι υποψηφιότητες θα γνωστοποιηθούν 2 εβδομάδες νωρίτερα από πέρυσι και 3 μέρες πριν την τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών-Golden Globes), ωστόσο ήδη τα στοιχήματα και οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.

Όπως γράφει το έγκυρο ελληνικό κινηματογραφικό σάιτ flix.gr, τα στοιχήματα έχουν ήδη αρχίσει και τα φαβορί δεν είναι ακριβώς αυτά που όλοι περιμένουν...

Με τις μεγαλύτερες ταινίες της χρονιάς να μην έχουν ακόμη προβληθεί στις ΗΠΑ (ανάμεσα τους το «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ και το «Django Unchained» του Κουέντιν Ταραντίνο), οι προβλέψεις για τα φετινά βραβεία Όσκαρ δείχνουν μέχρι στιγμής και μιλούν για σαρωτική παρουσία του «Life of Pi» του Αμερικανοταιβανέζου Ανγκ Λι (στην Ελλάδα η ταινία ανακοινώθηκε ότι θα βγει στις 20 Δεκεμβρίου 2012 από την Odeon) αλλά και για "εισβολή" του «Amour-Αγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε (παίζεται ήδη στις αίθουσες της Αθήνας) στις μεγάλες κατηγορίες εκτός από αυτή της ξενόγλωσσης ταινίας.

Επίσης όπως επισημαίνει το flix.gr και ο Μανόλης Κρανάκης, αναμένονται φέτος περισσότερα από ένα Αμερικανικά ανεξάρτητα φιλμ στις μεγάλες κατηγορίες των Όσκαρ.

Στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας, αν και ακόμη δεν γνωρίζει κανείς πόσες θα είναι τελικά οι υποψηφιότητες στην κατηγορία αυτή (στην περσινή απονομή ήταν 9), η λογική μιλάει ήδη για 7 σχεδόν σίγουρες θέσεις τις οποίες θα καλύψουν το «Life of Pi» του Ανγκ Λι, το «Επιχείρηση Αργώ» του Μπεν Άφλεκ (8 Νοεμβρίου στην Ελλάδα), το «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, το «Les Miserables» του Τομ Χούπερ (3 Ιανουαρίου 2013 στην Ελλάδα), το «The Master» του Πολ Τομας Άντερσον το οποίο άλλαξε ημερομηνία εξόδου στην Ελλάδα και μεταφέρθηκε από την Odeon από την 1η Νοεμβρίου στις 10 Ιανουαρίου 2013 (ημέρα ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων-καθόλου τυχαίο), το Ανεξάρτητο «Beasts of the Southern Wild» του Μπεν Ζάιτλιν που είχε ξεχωρίσει στο τελευταίο φεστιβάλ του Σάντανς και το «Sliver Linings Playbook» του Ντέιβιντ Ο' Ράσελ που εντυπωσίασε στο πρόσφατο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Από κοντά κοιτούν την μεγάλη κατηγορία των Όσκαρ το «Amour» του Μίκαελ Χάνεκε, το «Moonrise Kingdom» του Γουές Αντερσον (είχε παιχθεί το καλοκαίρι στο σινέ Κάστρο στο Ρίο), η «Άννα Καρένινα» του Τζο Ράιτ, το «Django Unchained» του Κουέντιν Ταραντίνο, το ανεξάρτητο «The Sessions» του Μπεν Λιούιν  που προβλήθηκε στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα και το «Promised Land» του Γκας Βαν Σαντ.

Για την Καλύτερη Σκηνοθεσία εκτός τον Πολ Τόμας Αντερσον και πιθανώς τον Μίκαελ Χάνεκε του «Amour», η πεντάδα των σκηνοθετών ενδεχομένως να συμπεριλάβει τον Ανγκ Λι για το «Life of Pi», τον Στίβεν Σπίλμπεργκ για το «Lincoln», τον Μπεν Άφλεκ για το «Επιχείρηση Αργώ» και τον Ντέιβιντ Ο' Ράσελ για το «Silver Linings Playbook». Από κοντά ακολουθούν ο Μπεν Ζάιτλιν για το «Beasts of the Southern Wild», ο Κουέντιν Ταραντίνο για το «Django Unchained» και ο Τομ Χούπερ για το «Les Miserables», ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ το 2011 για τον «Λόγο του Βασιλιά» με τον Κόλιν Φερθ.

Α' Ανδρικός Ρόλος

Κάθε χρόνο, η κατηγορία του Α' Ανδρικού Ρόλου παραμένει αυτή με τα πιο πολλά φαβορί. Έτσι και φέτος - με την εξαίρεση του απόλυτου φαβορί Γιοακίν Φίνιξ  για το «The Master», οι τέσσερις άλλοι ηθοποιοί που πιθανόν να διεκδικήσουν μια θέση στην πεντάδα, είναι ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις για το «Lincoln», ο Τζον Χοκς για το «The Sessions», o Ντένζελ Γουάσινγκτον για το «Flight» του Ρόμπερτ Ζεμέκις και ο Μπράντλεϊ Κούπερ για το «Silver Linings Playbook». Υπάρχουν ακόμα οι Σουράι Σαρμά από το «Life of Pi», Ρίτσαρντ Γκιρ στο «Arbitrage», Άντονι Χόπκινς στο «Hitchcock», Χιου Τζάκμαν στο «Les Miserables», Κλιντ Ιστγουντ στο «Trouble With the Curve» και ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός Ζαν-Λουί Τρεντινιάν στο «Amour».

Α' Γυναικείος Ρόλος

Τα ονόματα που αυτή τη στιγμή κλείνουν ήδη θέση στην πεντάδα, σύμφωνα με το flix.gr, είναι η Τζένιφερ Λόρενς για το «Silver Linings Playbook», η Κουβενζάνε Γουάλις για το «Beasts of the Southern Wild», η Μαριόν Κοτιγιάρ για το «Σώμα με Σώμα», η Κίρα Νάιτλι για το «Anna Karenina» και η Εμανουέλ Ριβά για το «Amour». Κανείς φυσικά δεν υποτιμά την Μέριλ Στριπ στο «Hope Springs», την Ναόμι Γουότς στο «The Impossible» που έχει θέμα το τσουνάμι του Ινδικού ωκεανού, την Εϊμι Ανταμς στο «Trouble with the Curve» και την Τζούντι Ντεντς στο Οσκαρικό «The Best Exotic Marigold Hotel».

Η 85η Απονομή των βραβείων Όσκαρ θα γίνει φέτος στις 24 Φεβρουαρίου του 2013

Ο Γιοακίν Φίνιξ του "The Master" που θα προβληθεί τελικά στην Ελλάδα στις 10 Ιανουαρίου 2013

Ο Γιοακίν Φίνιξ του "The Master&quo...

Ο Γιοακίν Φίνιξ του "The Master" που θα προβληθεί τελικά στην Ελλάδα στις 10 Ιανουαρίου 2013

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture