Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Παπακωνσταντίνου: "Αποφασισμένοι για μεγάλες αλλαγές"

Παπακωνσταντίνου: "Αποφασισμένοι γι...

Την Κυριακή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup

«'Η τώρα ή ποτέ» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το βήμα του συνεδρίου του Economist, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα λήψης σκληρών μέτρων για να αντιμετωπισθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «η χώρα έχει ανάγκη μεγάλων αλλαγών» και διεμήνυσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω, δεν πρόκειται να υπολογίσει κανένα πολιτικό κόστος. «Κανένας δεν πρέπει να συγχέει τη βούλησή μας να συγκρουστούμε με όποιες κατεστημένες νοοτροπίες χρειάζεται, με όποια μικρά και μεγάλα συμφέρονται χρειάζεται για να πετύχουμε τον εθνικό στόχο», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις με την "τρόικα" για το μηχανισμό στήριξης και το οικονομικό πρόγραμμα τριετίας που θα συνοδεύσει την ενεργοποίησή του, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να κλείσουμε όλη αυτή τη διαπραγμάτευση και έτσι να ανακοινωθούν ταυτόχρονα τα βασικά στοιχεία αυτού του προγράμματος, αλλά και όλος ο χρηματοδοτικός μηχανισμός, έτσι ώστε να μην έχει - όπως είμαι απολύτως σίγουρος ότι δεν θα έχει - η Ελλάδα κανένα πρόβλημα δανεισμού άμεσα». «Αλλά ακόμη περισσότερο, να έχει την άνεση, χωρίς το καθημερινό άγχος των διακυμάνσεων των διεθνών αγορών, για να μπορέσει να βάλει μπροστά τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες αυτή η κυβέρνηση εκλέχθηκε», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε και επισήμως τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Κυριακή στις 17.00 στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας.Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά