Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2026
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

"Φταίει το ευρώ για την ελληνική κρίση"

"Φταίει το ευρώ για την ελληνική κρίση"

Αυτό υποστηρίζει ο προέδρος της Τσεχίας

Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Vaclav Klaus, σε συνέντευξή του στη γερμανική «Frankfurter Allgemeine Zeitung" λέει πως το ευρώ ευθύνεται  για τη σημερινή κρίση στην Ελλάδα.
"Η πραγματική αιτία αυτής της τραγωδίας δεν είναι σωστή ή παράλογη οικονομική πολιτική στην Ελλάδα, αλλά το ευρώ, το οποίο προκάλεσε την τραγωδία", δήλωσε ο Κλάους.
Οικονομολόγος στο επάγγελμα, ο πρόεδρος της Τσεχίας δίνει μια συνταγή για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα. Προτείνει την υποτίμηση του ευρώ κατά 40% ή μείωση των μισθών σε όλη την Ελλάδα για περίπου το ίδιο ποσοστό, κάτι το οποίο ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο.

"Παραμένει ως μόνη λύση η αποστολή χρημάτων των φορολογουμένων άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης», λέει ο Klaus, και τονίζει ότι είναι απολύτως κατανοητό γιατί μια τέτοια βοήθεια προς την Ελλάδα δεν αρέσει στους Γερμανούς.


Ο πρόεδρος της Τσεχίας, ο οποίος έχει την φήμη του ποιο ηχηρού σκεπτικιστή μεταξύ των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ, και είναι και ο ασυμβίβαστος  αντίπαλος του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, δήλωσε ότι το ευρώ δεν έχει εκπληρώσει τις προσδοκίες που προηγηθήκαν της εισαγωγής του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά