Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2026
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πανελλαδική απεργία προανήγγειλε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Πανελλαδική απεργία προανήγγειλε ο Πρόεδ...

Αύριο οι αποφάσεις

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος δεν παρευρέθη στη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, καθώς διαμορφώθηκε η πλειοψηφία, η οποία θεώρησε ότι μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και των συνεντεύξεων - ανακοινώσεων, που έχουν γίνει, δεν υπάρχει λόγος συνάντησης. "Αυτό δεν αναιρεί ότι υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν, γιατί θέτουν στο στόχαστρο των αντεργατικών και νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων και τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας", υπογράμμισε ο κ. Παναγόπουλος.

"Με βάση αυτό θα συγκαλέσω αύριο Τρίτη 26/04/2010 την εκτελεστική επιτροπή της συνομοσπονδίας και θα εισηγηθώ την πραγματοποίηση απεργιών, στο αμέσως επόμενο διάστημα". Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επεσήμανε ότι το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης και τα εργασιακά δικαιώματα, ιδίως αυτά που αναφέρονται στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων, το ρόλο του οργανισμού μεσολάβησης και διαιτησίας και όσα, κατά καιρούς, ακούγονται, αποτελούν αδιαπραγμάτευτα θέματα.

"Κόντρα στη λογική των επιτηρητών καλώ τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις εργοδοτικές οργανώσεις, ακόμα και για την ΕΓΣΣΕ, να ξεκινήσουν διαδικασίες για άμεση υπογραφή ΣΣΕ, που θα αποδεικνύουν ότι ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να θιγεί, διότι είναι η μοναδική ελπίδα, που έχει μείνει στο κουτί της Πανδώρας, από τη στιγμή που εκείνο άνοιξε". Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εκείνο που προέχει είναι όλες οι δυνάμεις του τόπου και οι πολιτικές, που με ευκολία ανταλλάσσουν ύβρεις και αλληλοκατηγορίες, αλλά και οι συνδικαλιστικές, να δημιουργήσουν ένα αρραγές κοινό μέτωπο, το οποίο ιδιαίτερα για το συνδικαλιστικό κίνημα είναι αναγκαίο και απαραίτητο, προκειμένου οι εργαζόμενοι να δώσουν την πιο κρίσιμη μάχη της Μεταπολεμικής μας ιστορίας ενωμένοι και δυνατοί. Να σώσουμε από αυτή την λαίλαπα τα δικαιώματα και τις κοινωνικές μας κατακτήσεις. Αυτό έχει πολύ μεγάλη ανάγκη ο απλός εργαζόμενος, ο άνθρωπος του καθημερινού μόχθου και η ελληνική κοινωνία", καταλήγει ο κ. Παναγόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά