Ένα από τα σπουδαιότερα θεατρικά κείμενα στην πόλη μας
Η παράσταση είναι του Αλεσάντρο Μπαρίκο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, μετάφραση Σταύρου Παπασταύρου, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, σκηνικό και κοστούμια Χρήστου Μπρούφα, κίνηση Αλεξάνδρας Τσοτανίδου, φωτισμούς Κατερίνας Μαραγκουδάκη, βοηθό σκηνοθέτη την Καρολίνα Ρήγα και ερμηνευτή τον Μιλτιάδη Νίκα.
Η παράσταση έχει ήδη παρουσιαστεί το 2009:
Αθήνα Θέατρο Άκης Δαβής 7- 18 Ιανουαρίου
21- 22 Ιανουαρίου Πολυχώρο Δήμου Αθηναίων
Θεσσαλονίκη Φεβρουάριος Θέατρο Σοφούλη
Πάτρα Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας
Ιθάκη Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις του Ωδείου της Ιθάκης
Αθήνα Θέατρο Άκης Δαβής 15 Οκτωβρίου - 8 Νοεμβρίου
Θεσσαλονίκη Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 18 Νοεμβρίου
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 1900 ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 9:30 μ.μ
(EKTOΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ – ΤΡΙΤΗΣ)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΛ. 2610 342-200
(ΩΡΕΣ 9:00 π.μ – 3:00 μ.μ)
ΤΙΜΕΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 15€ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 10€
Το Χιλιαεννιακόσια ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι κατά γενική ομολογία ένα από τα σπουδαιότερα θεατρικά κείμενα που παρουσιάστηκαν, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα τελευταία χρόνια. Το αποδεικνύουν οι αλλεπάλληλες παραστάσεις του σε περισσότερες από 20 χώρες και η επιτυχία που σημείωσαν, καθώς και η κινηματογραφική του εκδοχή από τον Τζιουζέπε Τορνατόρε.
Με αφορμή την ιστορία του Ντάννυ Μπούντμαν Τι Ντι Λέμον Χιλιαεννιακόσια, σπουδαίου πιανίστα που γεννήθηκε και πέθανε πάνω σε ένα πλοίο, χωρίς να πατήσει ποτέ το πόδι του στη στεριά, ο Baricco μιλά με σπαρακτικό και συγχρόνως κωμικό αλλά και τρυφερό τρόπο για την μετανάστευση, την ελπίδα, τη φιλία, τις ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα. Για το ταξίδι της ζωής και την απεραντοσύνη του κόσμου.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








