Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Άγριες Μέλισσες Κορωνοϊός Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Νικολόπουλος: «Δεν χρειαζόμαστε νέο διωγμό της επιχειρηματικότητας»

Ν. Νικολόπουλος: «Δεν χρειαζόμαστε νέο διωγμό της επιχειρηματικότητας»

Ο βουλευτής Αχαίας της ΝΔ συναντήθηκε με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας

«Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας έχει ένα προορισμό: Λέγεται εθνική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ανάπτυξη όχι με ευχές και με προσευχές. Αλλά με πολιτικές που δοκιμάστηκαν και πέτυχαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες αποτελούν για τους Έλληνες πρότυπο για το επίπεδο της ζωής των πολιτών τους. Οι χώρες αυτές δεν τα κατάφεραν με το μοντέλο της Βενεζουέλας ή της Βολιβίας. Τα κατάφεραν με ρεαλιστικές και φιλελεύθερες πολιτικές που προέταξαν στην πορεία τους προς τα μπρος την κοινή λογική, την προσπάθεια και την ιδιωτική πρωτοβουλία».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε την Παρασκευή με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας.

Ο Αχαιός βουλευτής αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των στιγμών, λέγοντας πως η κρίση στην χώρα μας τροφοδοτήθηκε και από ένα στρεβλό σύστημα… «σοβιετικού τύπου» που απαξίωσε την επιχειρηματικότητα και ενοχοποίησε την ιδιωτική πρωτοβουλία και το οποίο τώρα, καλείται να ανατρέψει και όχι να ανατροφοδοτήσει όπως θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ που ως… ουρά του ΠΑΣΟΚ έρχεται να μοιράσει νέες υποσχέσεις κρατισμού και διωγμού της επιχειρηματικότητας.

 

«Στοχεύουμε σε τρία πράγματα» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, μιλώντας για το πρόγραμμα της ΝΔ. «Το πρώτο είναι μια σταθερή και αξιόπιστη κυβέρνηση σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το δεύτερο είναι η στήριξη της ρευστότητας της οικονομίας για να μην πέσει η αγορά σε ακόμα βαθύτερο τέλμα. Και το τρίτο είναι, άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, ώστε να δημιουργηθούν νέες δουλειές και νέα παραγωγή, που θα φέρει νέο πλούτο στην χώρα».

«Οι διακηρύξεις για υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και για κύμα κρατικοποιήσεων θα διώξουν και τις επιχειρήσεις που έμειναν, αυξάνοντας περισσότερο την ανεργία. Τα καπέλα των νέων «μάγων» του σοσιαλισμού δεν θα βγάλουν λαγούς αλλά τέρατα» σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος αναλύοντας το σχέδιο άμεσης δράσης της ΝΔ,. μίλησε για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, του ΕΤΕΑΝ και του Αναπτυξιακού Νόμου.

«Η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε στοχευμένη διόρθωση του Επενδυτικού Νόμου, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των φορολογικών κινήτρων. Επίσης, προετοιμάζουμε ευέλικτους και διαφανείς μηχανισμούς έγκρισης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων για να αποφευχθούν τα κρούσματα διαφθοράς. Ως προς τα κονδύλια του ΕΤΕΑΝ, θα προχωρήσουμε σε επανασχεδιασμό των προγραμμάτων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να αξιοποιηθούν τα λιμνάζοντα κονδύλια. Τέλος, ως προς το ΕΣΠΑ θα θέσουμε σε εφαρμογή ισχυρή πολιτική διεύθυνση με πολιτικό προϊστάμενο που να μην αλλάζει κάθε 6 μήνες, όπως γινόταν μέχρι τώρα, απλοποίηση των διαδικασιών και συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την άμεση κινητοποίηση και εκταμίευση πόρων».

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του Α. Σαμαρά για άμεση επιστροφή από το Δημόσιο, στις επιχειρήσεις, των χρημάτων που τους οφείλει, για σταθερό φορολογικό σύστημα, μείωση της γραφειοκρατίας, καταπολέμηση της διαφθοράς και ιδιωτικοποιήσεις.

«Η χώρα αυτή γέννησε το ευρωπαϊκό πνεύμα. Και θα μείνει στην Ευρώπη με ευρωπαϊκή λογική και με ελληνική επιμονή και περηφάνια. Στηρίζοντας την υγιή επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Περιορίζοντας το Δημόσιο στον πραγματικό ρυθμιστικό του ρόλο και επιτρέποντας στις Ελληνίδες και στους Έλληνες να οραματιστούν και να δημιουργήσουν» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

Ειδήσεις