Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα Νο13
Ένα διάσημο παραδοσιακό πιάτο από τα πολύ αγαπημένα της κουζίνας μας! Ας το δούμε!
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι νουά
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στα δύο
3 σκελίδες σκόρδο σε χοντρά κομμάτια
1 μεγάλο καρότο σε χοντρά κομμάτια
1/5 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
1 λίτρο ζωμό βοδινού
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Προαιρετικά 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ για το δέσιμο της σάλτσας
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα με φαρδύ πάτο σοτάρουμε ολόκληρο το κομμάτι του νουά να σοταριστεί καλά από όλες τις πλευρές και να κλείσουν οι πόροι ώστε να μείνει ζουμερό.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, αλάτι πιπέρι, τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο και τέλος το ζωμό και αφήνουμε να βράσει με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 1 ½ ώρα.
Κοιτάμε τακτικά μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε ζωμό ή νεράκι και γυρίζουμε το νουά ώστε να ψηθεί καλά από όλες τις πλευρές.
Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε το νουά και τα λαχανικά και αν χρειάζεται δένουμε τη σάλτσα μας διαλύοντας σε δυο δάχτυλα χλιαρό νερό 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και ρίχνοντας το στην κατσαρόλα.
Στη συνέχεια περιχύνουμε το κρέας και τα λαχανικά μας με τη σάλτσας μας και σερβίρουμε κόβοντας το νουά σε φέτες.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










