Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χρυσοθήρες πιάστηκαν με τα σύνεργα ανά χείρας

Χρυσοθήρες πιάστηκαν με τα σύνεργα ανά χείρας

Προσηλωμένοι στο σκαπτικό τους έργο αιφνιδιάστηκαν και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν

Ενας θηλυκός Ιντιάνα Τζόουνς μαζί με ειδικευμένη ομάδα προσπάθησε να φέρει στην επιφάνεια ένα μυθικό θησαυρό. Δεν κατάφερε να ξεφύγει, όμως, από το «λάσο» των διωκτικών αρχών, οι οποίες της χάλασαν το όνειρο και αντί να κρατά στα χέρια της χρυσές λίρες βρέθηκε με χειροπέδες!
Η γυναίκα και οι τρεις συνεργοί της ξεκίνησαν να σκάβουν παράνομα, μόλις 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της Λάρισας.

Η ομάδα των χρυσοθήρων με επικεφαλής τη 41χρονη είχε στήσει ένα μικρό εργοτάξιο με σκοπό να εντοπίσει έναν μυθικό -πιθανότατα ανύπαρκτο- θησαυρό από χρυσές λίρες. Πλήρως εξοπλισμένοι με σκαπτικά εργαλεία, αλλά και με ανιχνευτές χρυσού ξεκίνησαν την αναζήτηση του κρυμμένου θησαυρού.

Η προσπάθειά τους, όμως, απέτυχε καθώς αστυνομικοί που έκαναν περιπολία στην περιοχή τούς εντόπισαν.

Οι χρυσοθήρες προσηλωμένοι στο σκαπτικό τους έργο αιφνιδιάστηκαν και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, με αποτέλεσμα και οι τέσσερις Ελληνες «Ιντιάνα Τζόουνς» να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω έχοντας στα χέρια τους τα φτυάρια και δύο ανιχνευτές μετάλλων με τους οποίους προσπαθούσαν να εντοπίσουν τον κρυμμένο θησαυρό.

Τα εργαλεία τους κατασχέθηκαν και οι δράστες -τρεις άνδρες ηλικίας 51, 54 και 41 χρόνων και η 41χρονη γυναίκα- οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, όπου παραμένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Οπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, πρώτη φορά γίνονται παράνομες ανασκαφές στο σημείο, ωστόσο η αστυνομία έχει καταγγελίες και στοιχεία για έξαρση των παράνομων ανασκαφών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις