Με μήνυμα ανάπτυξης, συνεργασίας και προοπτικής μέσω του πολιτισμού
Πλήθος Πατρινών επισκοπήθηκε την Έκθεση Ζωγραφικής των Τούρκων καλλιτεχνών, που εγκαινιάστηκε στην Achaia Clauss το Σάββατο 28 Απριλίου από τον Πρέσβη της Τουρκίας Mr. Kerim Uras. Τα εξαιρετικά έργα τέχνης των Τούρκων απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές από τους φιλότεχνους επισκέπτες και τον Τούρκο Πρέσβη, ανοίγοντας σημαντικές προοπτικές καλλιτεχνικής συνεργασίας.
Σε ομιλία του ο κος Πρέσβης τόνισε την ανάγκη για την ειρηνική συνύπαρξη των δύο ιστορικά συνδεδεμένων χωρών και για ένα μέλλον συνεργασίας με πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον.


Ο κος Kerim Uras εξέφρασε την βαθιά ικανοποίησή του από την θερμή υποδοχή και φιλοξενία από τους πολίτες και τις αρχές του τόπου.
Σαν συνδετικό κρίκο και μια εξέχουσα αφορμή για την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων είδε την μεγάλη έκθεση ζωγραφικής ο Τούρκος Πρέσβης, η οποία είναι η πρώτη μεγάλη έκθεση τέχνης με συμμετέχοντες καλλιτέχνες από την γειτονική χώρα και διοργανώθηκε στην Πάτρα. Η Πάτρα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο πολιτικών και πολιτιστικών εξελίξεων με άξονα την τέχνη, εφόσον ο Πρέσβης κατέθεσε το ειλικρινές του ενδιαφέρον για την συνέχιση κοινών δράσεων πολιτισμού μεταξύ των δύο χωρών, με στόχο την γενικότερη συνεργασία, ανάπτυξη και φιλία.
Η εθιμοτυπική επίσκεψη του Τούρκου Πρέσβη στον Δήμαρχο Πατρίων κο Γιάννη Δημαρά, υπόσχεται την αρχή μιας συνεργασίας με άξονα την αδελφοποίηση της Πάτρας με Τουρκική πόλη και τη συνέχιση των επαφών.
Το επίκεντρο της συζήτησης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κο Απόστολο Κατσιφάρα, ήταν οι σχέσεις συνεργασίας, η ανάπτυξη, οι κοινοί στόχοι και οι επενδύσεις που είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι Τούρκοι επιχειρηματίες στην περιοχή.


Σημαντικό ήταν και η συνάντηση του Πρέσβη με τον αναπληρωτή Δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας κο Γιώργο Δεδέ, όπου κάτω από θερμό κλίμα συζητήθηκε η Αδελφοποίηση της Αρχαίας Ολυμπίας με την Καππαδοκία, γεγονός που πρόκειται να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής εφόσον ο Τούρκος Πρέσβης πρότεινε τη δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων και προορισμών για τις δύο χώρες. Η Ελλάδα και τα Ελληνικά πολιτιστικά μνημεία αποτελούν θέμα μείζονος ενδιαφέροντος για εκατομμύρια τούρκους τουρίστες και λάτρεις του ελληνικού πολιτισμού, τόνισε ο Πρέσβης δίνοντας μεγάλη σημασία στην κατάργηση της visa από Ελληνικής πλευράς, γεγονός που θα τονώσει την ελληνική οικονομία και θα συμβάλει καθοριστικά στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Η zervas Art σαν διοργανωτής αυτής της εκδήλωσης και της σειράς συναντήσεων, τονίζει και εφαρμόζει μέσα από τις δράσεις της την ανάγκη για μια εξωστρεφή πολιτική του πολιτισμού και την αναγνώριση της τέχνης σαν πνευματικό προϊόν πολιτικής σημασίας, απαραίτητο και ικανό για την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και λαών. Σειρά πολλαπλών καλλιτεχνικών διοργανώσεων ετοιμάζει ο κος Ζέρβας στην Πάτρα, την Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και το Τσανακαλέ με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων καλλιτεχνών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








