Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Σουπιές με ψιλικά - οι πολυαγαπημένες!

Σουπιές με ψιλικά - οι πολυαγαπημένες!

Κατηγορία : Θαλασσινά Νο8

Ένα πολύ γνωστό σε όλους μας και πολυαγαπημένο νηστίσιμο πιάτο. Έχει πολύπλοκη όψη, αλλά δεν είναι δύσκολο με λίγη προσοχή να το μαγειρέψουν ακόμα και αρχάριοι!

 

Υλικά

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια

750γρ  χόρτα διάφορα πλυμένα και κομμένα σε κομμάτια (σέσκουλα, καυκαλήθρες, λάπαθα, - ζητείστε τα στο μανάβη ως «ψιλικά», ξέρει εκείνος)

750γρ  σπανάκι

1 πράσο σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνιθο

½ ματσάκι μαϊντανό

2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

300ml λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το πράσο και το κρεμμύδι μας. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τις σουπιές. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα μα την κουζίνα και το σκεύος μας, αλλά υπολογίστε περίπου 50-60 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα μας, το σπανάκι, το μαϊντανό και τον άνιθο και αφήνουμε ακόμα για 15-20 λεπτά να μαλακώσουν και αυτά.

Είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα! Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste