Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Λιμνάζουν" τα λεφτά απο το Ταμείο Μολυβιάτη, χάνονται χρήματα για τη Δυτική Ελλάδα

"Λιμνάζουν" τα λεφτά απο το Τα...

Ερώτηση στην Βουλή των βουλευτών Μιχάλη Μπεκίρη και Γιώργου Κοντογιάννη

Επειδή μετά τις εκλογές του περασμένου Οκτώβριο,  η λειτουργία του Ειδικού Ταμείου Εκτάκτων Αναγκών έχει αδρανήσει, με αποτέλεσμα να μένει αναξιοποίητο ένα τεράστιο ποσό το οποίο είναι απαραίτητο για την χρηματοδότηση έργων ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των πληγέντων περιοχών, ερώτηση κατέθεσε στην Βουλή  ο Αχαιός Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης, μαζί με τον Βουλευτή Ηλείας και πρώην Υφυπουργό κ. Γιώργο Κοντογιάννη, προς  τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με θέμα  Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το καλοκαίρι ο Πρόεδρος του Ειδικού Ταμείου Εκτάκτων Αναγκών κ. Πέτρος Μολυβιάτης, έως τις 22 Ιουνίου 2009 είχε δαπανηθεί το ποσό των 68.187.018,04 ευρώ για έργα που αφορούσαν στις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ το υπόλοιπο του λογαριασμού ανερχόταν σε 137.312.919,35  ευρώ.
Ωστόσο, μετά τις εκλογές τον περασμένο Οκτώβριο, φαίνεται η λειτουργία του Ε.Τ.Α.Ε.Α να έχει αδρανήσει, με αποτέλεσμα να μένει αναξιοποίητο ένα τεράστιο ποσό το οποίο είναι απαραίτητο για την χρηματοδότηση έργων ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των πληγέντων περιοχών.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

  1. Ποια η πολιτική της νέας Κυβέρνησης σχετικά με το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών;
  2. Ποια έργα πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, με ποιο ποσό και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησή τους;
  3. Αν δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες, σκοπεύει η Κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει στις πυρόπληκτες περιοχές έργα που θα προωθήσουν την ανάπτυξη ιδιαίτερα κατά την παρούσα περίοδο που η ανεργία μαστίζει τις πληγείσες περιοχές;".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις