Κατηγορία : Βότανα
Η Λουίζα είναι θάμνος 1-1,5 μ, ή ψηλότερος και έχει φύλλα οδοντωτά που μυρίζουν λεμόνι γι αυτό είναι γνωστή και ως λεμονόχορτο.
Η καταγωγή της λέγεται πως είναι από την Αμερική αλλά πολύ γρήγορα έγινε γνωστή στην Ελλάδα και συγκεκριμένα πρώτα στην Κρήτη.
Έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως αφέψημα όσο και μέσα σε φαγητά ως μυρωδικό.
Θα τη βρείτε αποξηραμένη στα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με βότανα και βιολογικά προϊόντα αλλά μπορείτε να έχετε και φρέσκια σε γλάστρα στο σπίτι σας.
Χρησιμοποιήστε το εάν…
… Ακολουθείτε διατροφή χαμηλών θερμίδων, θέλετε να κάψετε τα λίπη και να μειώσετε την κυτταρίτιδα (θεωρείται το νούμερο 1 βότανο για το αδυνάτισμα).
… Πονάει το στομάχι σας ή έχετε αίσθημα καούρας και δυσπεψίας.
… Υποφέρετε από κολικούς στομάχου ή έχετε εντερικές διαταραχές.
... Αρρωστήσετε και θέλετε να σας ρίξει τον πυρετό και να σας ρυθμίσει τη διάρροια.
... Νιώθετε πεσμένοι και θέλετε να τονώσετε τον οργανισμό σας .
… Έχετε ανάγκη ένα ήρεμο ύπνο και θέλετε να διώξετε τα νεύρα και την ένταση.
… Θέλετε να καθαρίσετε αποτελεσματικά το πρόσωπό σας.
… Πονάνε τα μάτια σας.
… Έχετε πρόβλημα κακοσμίας.
…Θέλετε να περάσετε καλά με το σύντροφό σας (λέγεται πως έχει αφροδισιακές ιδιότητες)
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr









