Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Έλεγχοι για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων

Δυτική Ελλάδα: Έλεγχοι για την διεξαγωγή...

Για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου»

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι Αστυνομικοί έλεγχοι, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων. Συνελήφθησαν, στην περιοχή της Βόνιτσας, δύο(2) ημεδαποί άνδρες.
Κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό πόσο των 159 ευρώ.

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζουν να διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».
Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν προχθές (9-3-2012) το βράδυ, σε δύο περιπτώσεις στην περιοχή της Βόνιτσας, δύο ημεδαποί και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα  και το χρηματικό ποσό των 159 ευρώ.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Πλαγιά Αιτωλοακαρνανίας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, διενεργήθηκε έλεγχος σε καφετέρια  29χρονου ημεδαπού, όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση ενός παράνομου ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος.

Συνελήφθη ο 29χρονος, ιδιοκτήτης ενώ κατασχέθηκε ένα παιγνιομηχάνημα και το χρηματικό ποσό των 95,50 ευρώ.
Στην δεύτερη περίπτωση, στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, σε  καφενείο 34χρονου ημεδαπού διαπιστώθηκε, η εγκατάσταση και λειτουργία ενός ηλεκτρονικού παιγνιομηχανημάτος.
Συνελήφθη ο 34χρονος ιδιοκτήτης ενώ κατασχέθηκε ένα παιγνιομηχανήμα και το χρηματικό ποσό των 63,50 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχιστούν αμείωτα, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.
Παράλληλα ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις