Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Νυχτερινή Ποδαράτη Παρέλαση: Η μεγαλύτερη νύχτα του Πατρινού Καρναβαλιού

Νυχτερινή Ποδαράτη Παρέλαση: Η μεγαλύτερ...

Δειτε χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιοτυπα

Η νύχτα του περασμένου Σαββάτου θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των χιλιάδων Πατρινών και επισκεπτών, που παρακολούθησαν την εντυπωσιακή νυχτερινή παρέλαση από τα πεζοδρόμια της Κορίνθου, την πλατεία Γεωργίου και τα μπαλκόνια καθόλο το μήκος της διαδρομής από τη Γούναρη έως την Κολοκοτρώνη. Αλλά κυρίως θα μείνει ως μοναδική εμπειρία στους χιλιάδες καρναβαλιστές που συμμετείχαν και μετέδωσαν το αστείρευτο κέφι, τη δυναμική τους παρουσία, τις ευρηματικές ιδέες και εμπνεύσεις τους, τον παλμό και το πάθος τους κάνοντας όλη την πόλη να χορεύει σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Ένας χείμαρρος κεφιού, ενθουσιασμού, δημιουργίας, σάτιρας και ανατροπής που συνεπήρε και απέδειξε ότι η μεγάλη υπεροχή της πόλης και του Καρναβαλιού της βρίσκεται στα χέρια των τοπικών δυνάμεων, της νεολαίας και των πολιτών της. Η συμμετοχή φέτος είχε τα χαρακτηριστικά ενός απτόητου κεφιού, μιας γενικευμένης λυτρωτικής διεξόδου από το κλίμα φόβου και τα δεινά της οικονομικής κρίσης που απειλούν τη χαρά της ζωής και την αισιοδοξία.

Οι φετινές στολές αναμφισβήτητα κέρδισαν τις εντυπώσεις και χαρακτηρίστηκαν από πρωτοτυπία, φαντασία, εκτυφλωτικά χρώματα, σατιρικό πνεύμα και αναβαθμισμένη αισθητική και ποιότητα. Σε συνδυασμό μάλιστα με το ξέφρενο κέφι και την αμείωτη καρναβαλική διάθεση, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα, που μετέδωσε τον αυθεντικό παλμό της χαράς και της διασκέδασης.

Μια ξεχωριστή και φαντασμαγορική πινελιά στη νυχτερινή παρέλαση έδωσαν τα πυροτεχνήματα, που εκτοξεύθηκαν από την οροφή του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης και έλαμψαν στον πατραϊκό ουρανό όταν από την πλατεία Γεωργίου περνούσαν τα άρματα του Δήμου Πατρέων, σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό. Ο εντυπωσιακός Καρνάβαλος για το χάσμα του κόσμου του Βορρά(ή βορά) και του Νότου, το εξαιρετικό καλλιτεχνικό άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού με τη Μαρία Νάρδα να μαγνητίζει τα βλέμματα, με την…σχεδόν ολόσωμη κίτρινη εφαρμοστή μεταμφίεση, καθιστή στο θρόνο της και να μεταδίδει με τα χαμόγελα και τα φιλιά της τη ζωντάνια σε όλους και τα υπόλοιπα σατιρικά άρματα, εμπνευσμένα κυρίως από την τρόικα, την οικονομική κρίση, το πολιτικό προσωπικό, ντόπιο και ευρωπαϊκό, έδωσαν το σύνθημα για την έκρηξη του γλεντιού, που ξεσήκωσε την πόλη.

Σάτιρα μέχρι εσχάτων, δαιμονικό κέφι και ανάγκη για υπέρβαση και η μεγαλύτερη νύχτα του Πατρινού Καρναβαλιού σφραγίστηκε από νεανική ορμή και πόθο για ζωή προσπερνώντας τα θλιβερά σημάδια της πραγματικότητας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture