Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: "Ανάσα" από το καρναβάλι περιμένουν οι τοπικοί επιχειρηματίες

Πάτρα: "Ανάσα" από το καρναβάλ...

Ακόμη υπάρχουν ελεύθερα δωμάτια στα ξενοδοχεία της περιοχής για το τριήμερο της Αποκριάς

Στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά της Πάτρα λίγες μέρες πριν το καρναβάλι αναφέρεται σήμερα δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", στο οποίο τονίζεται ότι "καρναβαλική ανάσα περιμένουν οι πόλεις που πρωταγωνιστούν το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, έστω και αν η κίνηση εκτιμάται ότι θα είναι φέτος μειωμένη έως και 50%. Επιχειρηματίες, ξενοδόχοι, αλλά και καρναβαλιστές μειώνουν τις τιμές τους για να προσελκύσουν επισκέπτες.

Πάτρα: Φθηνότερα 30%

Η κρίση αφήνει τα σημάδια της ακόμη και στις πιο δυνατές γιορτές της Αποκριάς. Η έναρξη του Τριωδίου για πάρα πολλά χρόνια έδινε ανάσα στους πατρινούς επιχειρηματίες. Η οικονομική συγκυρία όμως δεν άφησε ανεπηρέαστο το μεγαλύτερο καρναβάλι της χώρας.Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρήσεων Εστίασης της Πάτρας Νίκος Λάγιος επισημαίνει ότι η μείωση είχε αρχίσει από το 2008. «Πριν ξεκινήσει η κρίση, είχαμε μια πτώση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που έφτανε το 60%. Το 2009 σημειώσαμε μια άνοδο 35%.

Η πτώση όμως επανήλθε το 2010 που έφτασε το 75% και πέρυσι η κίνηση στα καταστήματα ήταν 35% κάτω».

Ο περιορισμός των δαπανών ήταν αναπόφευκτος και για τον Δήμο Πατρέων, από το ταμείο του οποίου καλύπτονται οι δαπάνες του καρναβαλιού.

Οπως επισημαίνει η πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής Μαρία Κουρμπανά, τα δύο τελευταία χρόνια τα έξοδα έχουν περιοριστεί. «Το 2010 το ποσό για το καρναβάλι ξεπέρασε το 1.500.000 ευρώ, το 2011 ήταν στο 1.050.000 ευρώ και φέτος υπολογίζεται ότι δεν θα είναι παραπάνω».

Η πτώση της τουριστικής κίνησης στην Πάτρα αποτυπώνεται όχι μόνο στα καταστήματα αλλά και από τις πληρότητες στα ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρη Διαμαντόπουλο, αν η πληρότητα των ξενοδοχείων είναι 50% τα Σαββατοκύριακα, το τριήμερο της Αποκριάς θα αγγίξει το 100%.

«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο κλάδος μας έμεινε ανεπηρέαστος από την κρίση. Οι διανυκτερεύσεις έχουν μειωθεί από τις τρεις ή τέσσερις που ήταν παλιότερα στις δύο και φυσικά έχουμε κάνει μείωση στις τιμές που αγγίζουν το 30%».

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Η κρίση μειώνει τις τιμές στην καρναβαλική αγορά- Σκόντο ακόμα και στις στολές

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά